Ταινία μικρού μήκους της ΚΕΠΑ στο φεστιβάλ της Δράμας

therino agioi l

Η μικρού μήκους ταινία «Το Σάντουιτς» του κινηματογραφικού τμήματος 2014 της ΚΕΠΑ επιλέχτηκε και διαγωνίζεται στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. «Το Σάντουιτς» θα προβληθεί στα πλαίσια του 6ου Σπουδαστικού Πανοράματος την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας (13.00 -17.00). Την ταινία σκηνοθέτησαν δυο νέα παιδιά: ο Κωνσταντίνος Βόλκος (18 χρονών) και ο Θωμάς Βύζας (15 χρονών). Η ταινία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας για τον κινηματογράφο, με υπεύθυνους εκπαιδευτές τους Νίκο Καλλαρά και Ελπίδα Παναγιωτίδου. Το Σάντουιτς είναι μια ταινία κοινωνικού προβληματισμού που επικεντρώνεται στο θέμα της επαιτείας και στην στάση που κρατάει ο καθένας μας απέναντι σε όσους ζητούν την βοήθεια μας.

Σύνοψη:
Ο Λευτέρης μπαίνει σ' ένα κατάστημα εστίασης, όπου αγοράζει ένα σάντουιτς. Εκεί εμφανίζεται η Ελένη που του ζητά χρήματα για το παιδί της, αλλά εκείνος την αγνοεί. Όταν ο Λευτέρης ετοιμάζεται να φάει το σάντουιτς, περνά από μπροστά του η Ελένη με την κόρη της.

Λίγα λόγια από τον Σεναριογράφο:
Κι αν, τελικά, αυτοί που σήμερα ζητούν τη βοήθειά μας, όντως την έχουν ανάγκη; Αν δεν είναι τεμπέληδες, αλλά άνθρωποι που η ζωή τους πήρε, για διάφορους λόγους, τροπή άλλη από εκείνη που ονειρεύονταν ή σχεδίαζαν και, πάντως, διαφορετική από εκείνην της δικής μας ζωής; Όσο κι αν πιστεύουμε ότι κανείς δε μας χάρισε ό,τι έχουμε (λίγα ή πολλά, μικρή σημασία έχει), η πεποίθησή μας αυτή αρκεί για να αδιαφορήσουμε, εκλογικεύοντας τη σκληρότητά μας, ώστε να μην πειραχτεί η εν υπνώσει συνείδησή μας; Το θεωρητικό ερώτημα που γέννησε την κεντρική ιδέα της ταινίας απαντιέται μόνο με πράξη: αν δοκιμάσουμε να συμπεριφερθούμε διαφορετικά, να εμπιστευτούμε, να δώσουμε, να βοηθήσουμε, να ενδιαφερθούμε, τελικά τι θα στερηθούμε και τι θα κερδίσουμε;

Πληροφορίες:
Ηθοποιοί: Τάσος Θώμογλου, Μάγδα Παπαϊωάννου, Τατιάνα Ταχματζίδου
Σενάριο: Αντώνης Τσιτλακίδης
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Βόλκος - Θωμάς Βύζας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Κυριακίδου
Φωτογραφία: Χρήστος Χαλβατζής / Μαρία Λέκου
Διεύθυνση παραγωγής: Απόστολος Ρίζος
Μοντάζ: Αντώνης Τσιτλακίδης
Mουσική: Βασίλης Βαλαβάνης

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ για τον κινηματογράφο θα λειτουργήσει και φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με υπεύθυνο εκπαιδευτή τον Νίκο Καλλαρά.

Πληροφορίες – εγγραφές :
Γραμματεία στο Χώρο Τεχνών
Μπιζανίου και Παύλου Μελά
3ος όροφος
23310 78100
78101