"Τοσοδούλικα", "Spectre - James Bond" και "Αστακός" στο Σταρ

star astakos

ΤΟΣΟΔΟΥΛΙΚΑ Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ (ΜΕΤ)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Σε ένα μικρό ξέφωτο, τα απομεινάρια ενός πικ-νικ θα γίνουν η αιτία για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο φυλές μυρμηγκιών. Μία γενναία πασχαλίτσα θα βρεθεί στη μέση αυτής της μάχης. Θα βοηθήσει τα μαύρα μυρμήγκια να σώσουν τη φωλιά τους από την επίθεση των κόκκινων μυρμηγκιών. Ένα φανταστικό ταξίδι με μικροσκοπικούς ήρωες...

SPECTRE ( James Bond – 007 )

Ηθοποιοί: ΜΟΝΙΚΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ, ΣΑΜ ΜΕΝΤΕΣ, ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΡΕΓΚ, ΝΑΟΜΙ ΧΑΡΙΣ, ΡΑΛΦ ΦΙΝΣ, ΓΙΕΣΠΕΡ ΚΡΙΣΤΕΝΣΕΝ, ΜΠΕΝ ΓΟΥΙΣΟ, ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΚΟΤ, ΚΡΙΣΤΟΦ ΒΑΛΤΖ, ΛΙΑ ΣΕΪΝΤΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα από το παρελθόν οδηγεί τον Τζέιμς Μποντ (Ντάνιελ Κρεγκ) σε μια εγκληματική αποστολή στην Πόλη του Μεξικού, και τελικά στη Ρώμη όπου συναντά την Λουτσία Σκιάρα (Μόνικα Μπελούτσι), την όμορφη και απαγορευμένη χήρα ενός κακόφημου εγκληματία. Ο Μποντ διεισδύει σε μια μυστική συνάντηση και ανακαλύπτει την ύπαρξη μιας εγκληματικής οργάνωσης γνωστή ως SPECTRE. Εν τω μεταξύ, πίσω στο Λονδίνο, o Μαξ Ντένμπιχ (Άντριου Σκοτ), ο νέος επικεφαλής του Κέντρου για την Εθνική Ασφάλεια, αμφισβητεί τις ενέργειες του Μποντ και τις ικανότητες της MI6, με επικεφαλής τον Μ (Ραφ Φινς). Ο Μποντ στρατολογεί συγκαλυμμένα την Μανιπένη (Ναόμι Χάρις) και τον Q (Μπεν Γουισό) για να τον βοηθήσουν να αναζητήσει την Μάντελειν Σγουάν (Λία Σεϊντού), την κόρη του παλιού εχθρού του K. Γουάιτ ( Γιέσπερ Κρίστενσεν), ο οποίος μπορεί να κρατά το κλειδί για να ξετυλίξει τον ιστό της SPECTRE. Ως κόρη δολοφόνου η Μάντελειν καταλαβαίνει τον Μποντ με έναν τρόπο που οι άλλοι δεν μπορούν. Όσο ο Bond επιχειρεί στην καρδιά της Spectre, μαθαίνει για μια ανατριχιαστική σύνδεση μεταξύ του ιδίου και του εχθρού που αναζητά, τον οποίο υποδύεται ο Κρίστοφ Βαλτζ.

Ο Σαμ Μέντες επιστρέφει για να σκηνοθετήσει το SPECTRE, με τον Daniel Craig να αναλαμβάνει τον ρόλο του 007 για τέταρτη φορά.

Trailer: https://youtu.be/_p71Lo5_Lb0 

ΑΣΤΑΚΟΣ - LOBSTER

*** Ένα αριστούργημα του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου ***
*** Υποψήφιο για OSCAR, Χρυσές σφαίρες και βραβεύσεις από τα διεθνή φεστιβάλ. ***

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φίλιππου

Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Λέα Σεντού, Τζον Σ. Ράιλι

Κάννες: Βραβείο της Επιτροπής
Βραβείο στο «The Lobster» από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου
Επτά υποψηφιότητες στα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Τέσσερις υποψηφιότητες στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Mια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον

Το «The Lobster» βάζει την Ελλάδα ξανά στο Διαγωνιστικό των Καννών, 17 χρόνια μετά τον Χρυσό Φοίνικα του Θοδωρου Αγγελόπουλου.

«Δεν καταλαβαίνεις τα πάντα, αλλά είναι μία από τις πιο αυθεντικές και μυστηριώδεις ταινίες», ανέφερε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών Τιερί Φρεμό, αμέσως μετά την ανακοίνωση πως το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου περιλαμβάνεται στο επίσημο Διαγωνιστικό του φετινού Φεστιβάλ.

Κι έτσι η Ελλάδα, επιστρέφει στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, κάτι που είχε να συμβεί από το 1998, τότε που ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έφυγε με τον Χρυσό Φοίνικα για το «Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα».

Έξι χρόνια μετά τη θριαμβευτική πορεία του υποψήφιου για Όσκαρ «Κυνόδοντα», μια πορεία που ξεκίνησε άλλωστε από τις Κάννες όταν ο Λάνθιμος βραβεύτηκε στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα, ο σκηνοθέτης επιστρέφει στο Φεστιβάλ που τον ανέδειξε με την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του, με τίτλο «The Lobster» και την αρωγή του Ευθύμη Φιλίππου στο σενάριο.

Στο «The Lobster» πρωταγωνιστούν εκτός από την Ρέιτσελ Βαις και τον Κόλιν Φάρελ, η Αγγελική Παπούλια, η Αριάν Λαμπέντ, ο Μπεν Γουίσο, η Ολίβια Κόλμαν και ο Τζον Σι Ράιλι.

Γιατί αν όλο το σινεμά του Λάνθιμου αφορά στα σημεία όπου η υφή της οργανωμένης κοινωνικής μας συμπεριφοράς ραγίζει, το «Lobster» μιλά ακόμη περισσότερο για τις στενές σχέσεις, για τις πιο κοντινές μορφές κοινωνικής αλληλεπίδρασης, για την πιο μικρή κοινωνική ομάδα, για τις πολύ κοντινές σχέσεις, για την φιλία, και κυρίως για το σημείο που αποτελεί το κέντρο του κύκλου: το ζευγάρι.

Trailer: https://youtu.be/2OKDIzrgbGo  

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ στην σελίδας στο Facebook: http://www.facebook.com/cinestarveria 

Facebook Official page: http://www.facebook.com/cinestarveria 
facebook Group: CINE STAR VERIA