Πρόγραμμα κινηματογράφου Νάουσας

Στον κινηματογράφο Νάουσας, στο κτίριο «Έρια» θα προβληθούν οι ταινίες:

Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού

11/5 – 17/5 στις 21.00

Μετά τις ταινίες «Sherlock Holmes» και την αναβίωση των 60ies, στην ταινία κατασκοπίας «The Man from U.N.C.L.E.», ο Γκάι Ρίτσι καταπιάνεται με έναν ακόμη θρύλο της βρετανικής κουλτούρας, τον Βασιλιά Αρθούρο, σε μια ιστορία που το έπος του Αρθούρου θα συναντήσει το στιλ του «Lock Stock and Two Smoking Barrels».

Στον ομώνυμο ρόλο του Αρθούρου θα δούμε τον πρωταγωνιστή του «Sons of Anarchy», Τσάρλι Χάναμ. Δίπλα του πρωταγωνιστούν οι Άστριντ Μπερζές-Φρίσμπι, ο υποψήφιος για Όσκαρ, Τζίμον Χούνσου, ο Έινταν Γκίλεν, ο υποψήφιος για Όσκαρ, Τζουντ Λο και ο Έρικ Μπάνα.

Στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του ήρωα, θα γνωρίσουμε έναν ατίθασο νεαρό Αρθούρο, κυρίαρχο των δρόμων του Λοντόνιουμ με την συμμορία του, ο οποίος αγνοεί τον σκοπό για τον οποίο ήρθε στη ζωή, μέχρι τη στιγμή που παίρνει στα χέρια του το Εξκάλιμπερ και μαζί με αυτό το μέλλον του. Από την πρώτη στιγμή, το θρυλικό ξίφος θα τον προκαλέσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Συντασσόμενος με την Αντίσταση και με μια μυστηριώδη γυναίκα, πρέπει να μάθει να τιθασεύει τη δύναμη του ξίφους, να αντιμετωπίζει τους δαίμονές του και να ενώσει τον λαό ενάντια στον τύραννο Βόρτιγκερν, ο οποίος έκλεψε το στέμμα του και δολοφόνησε τους γονείς του, και να γίνει Βασιλιάς.

Ο Ρίτσι σκηνοθετεί την ταινία από ένα σενάριο του ιδίου και των Τζόμπι Χάρολντ και Λάιονελ Γουίγκραμ, σε ιστορία του Τζόμπι Χάρολντ.

Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι

Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Χάναμ, Άστριντ Μπερζές-Φρίσμπι, Τζίμον Χούνσου, Έινταν Γκίλεν, Τζουντ Λο, Έρικ Μπάνα, Τζουντ Λο, Έρικ Μπάνα

Ο Πολικός Αρκούδος και οι Ανίκητοι

11/5 – 17/5 στις 18.00

Κυριακή 13/5 στις 12.00 & 18.00

O Νορμ είναι μια πολική αρκούδα. Μπορεί να μην ξέρει να κυνηγά, έχει όμως ένα σπάνιο χάρισμα: όπως και ο παππούς του, που κάποτε βασίλευε στην Αρκτική, μπορεί να μιλήσει στους ανθρώπους.

Όταν η Βέρα, μια θαρραλέα διευθύντρια μάρκετινγκ μιας μεσιτικής εταιρίας ταξιδεύει στην Αρκτική, για τις ανάγκες ενός τηλεοπτικού σποτ προώθησης πολυτελών σπιτιών για την εταιρία του ανήθικου αφεντικού της, τον δισεκατομμυριούχο εργολάβο κ. Γκριν, ο Νορμ καταλαβαίνει πως πρέπει να κάνει κάτι για να σώσει τον τόπο του. Με την παρότρυνση του γλάρου μέντορα του, του Σόκρατες, ο Νορμ θα αφήσει την οικογένεια του και θα ταξιδέψει ως λαθρεπιβάτης σε ένα πλοίο με προορισμό την Νέα Υόρκη, παρέα με τρία μικρούλικα, σκανταλιάρικα — και σχεδόν άτρωτα — τρωκτικά, ως τους πιστούς του σύμμαχους.

Στο Μανχάταν, όπου οι βαριεστημένοι Νεοϋορκέζοι τον περνούν για ηθοποιό, ντυμένο με μια στολή πολικής αρκούδας, ο Νορμ γίνεται αμέσως διάσημος, συμμετέχοντας σε χορευτικό flash-mob στην Time Square, και ως καλεσμένος σε τηλεοπτικά talk-shows.

Αλλά είναι η Ολυμπία, η πανέξυπνη κόρη της Βέρα που θα τον βοηθήσει να σκαρώσει ένα σχέδιο για να υπονομεύσει τα σχέδια του κ. Γκριν να πατήσει πόδι στην Αρκτική. Γεμάτο με αξέχαστα τραγούδια, χορό και γέλιο, ο «Πολικός Αρκούδος και οι Ανίκητοι» θα αποδείξουν πως ακόμα κι αν το κρύο είναι πολικό, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σπίτι.

Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Τρέβορ Γουόλ («Sabrina: Secrets of a Teenage Witch», «Zevo-3»), σε σενάριο των Μάλκολμ Τ. Γκόλντμαν, Στίβεν Μ. Αλτιέρ και Ντάνιελ Ρ. Αλτιέρ.

Σκηνοθεσία: Τρέβορ Γουόλ

Με τις φωνές των: Στέλιος Ψαρουδάκης, Ινώ Στεφανή, Σωτήρης Δούβρης, Ντίνος Σούτης, Ειρήνη Τσίγκα, Γιώργος Ματαράγκας
Διάρκεια: 90 λεπτά
Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ