Το μοντέρνο συνάντησε το παραδοσιακό στον Άγιο Γεώργιο

agios georgios panigiri

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου ανακοινώθηκαν τα εξής: "Το μοντέρνο συναντάει το παραδοσιακό" θα μπορούμε να είναι ένας από τους τίτλους της εκδήλωση μας στα πλαίσια της πανήγυρις του Ι.Ν. Κοιμήσεως Της Θεοτόκου. Παρόλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες καταφέραμε να διοργανώσουμε μία όμορφη και πρωτότυπη παράσταση που για άλλη φορά οι συγχωριανοί μας τίμησαν με την παρουσία τους. Το πρόγραμμα μας άνοιξε με μοντέρνο χορό μέσα από τις εντυπωσιακές εκτελέσεις της Σπυριδωνίδου Ευαγγελίας (χορεύτρια της Σχολής Σοφία Αντωνιάδου) και του τμηματος ρυθμικής γυμναστικής του Φίλιππου Βεροίας. Η παρουσία τους ήταν διαφήμιση της μοντέρνας χορευτικής έκφρασης και ηταν τιμή μας που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Συλλόγου.

agios georgios panigiri1

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι παραδοσιακοί χοροί της περιοχής μας. Το γυναικείο και νεανικό μακεδονικό τμήμα του συλλόγου όπως και το ποντιακό τμήμα, παρόλο τον μικρό χρόνο προετοιμασίας που είχαν στην διάθεση τους, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αποσπώντας το χειροκρότημα του κόσμου. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε αντίστοιχα τους χοροδιδάσκαλους Παντελή Πασχαλίδης και Μαρία Αμανατίδου γιατι ανιδιοτελώς αφιέρωσαν πολύ χρόνο και κατάφεραν με ελάχιστες πρόβες να προετοιμάσουν τα τμήματα του συλλόγου μας. Για το τέλος αφήσαμε τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας.Με την πανέμορφη εκτέλεση του προγράμματος τους, την παλικαριά και τη ζωντάνια που τους χαρακτήριζε, απέδειξαν για άλλη μία φορά πως είναι πραγματικοί εκπρόσωποι της μικρασιατικής παράδοσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς.

agios georgios panigiri2

Με την παρουσία τους την εκδήλωση μας τίμησαν οι:
Ο Ιερέας του χωριού μας Πάτερ Αθανάσιος
Ο Αντιδήμαρχος Βεροίας Παπαδόπουλος Βασίλης
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Μωϋσιάδης
Η Δημοτική Σύμβουλος Ιακωβίδου Ευγενίας
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παπαπετρίδης Δήμος και το τοπικό συμβούλιο.

agios georgios panigiri3

Η συμβολή του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς" με την διάθεση των καθισμάτων και ποντιακών φορεσιών ήταν για άλλη μία φορά καθοριστική στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αγίας Μαρίνας, Μονοσπίτων, Πολυπλάτανου και Ζερβοχωρίου για την διάθεση των παραδοσιακών φορεσιών. Η αλληλεγγύη των γειτονικών μας Συλλόγων είναι αξιομνημόνευτη.

agios georgios panigiri4

Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους πολλούς εθελοντές που μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες στήριξαν και πάλι τον Σύλλογο.
Θα θέλαμε μέσα από αυτήν την εκδήλωση να περάσουμε και ένα μήνυμα που αποτελεί θεμελιώδη αρχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου. Το πάντρεμα των πολιτιστικών κουλτούρων (Μακεδονικής, Μικρασιάτικης και Ποντιακής) έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα και εκρηκτική δυναμική. Δεν πρέπει λοιπόν να το φοβόμαστε αλλά να το επιδιώκουμε εάν θέλουμε ως άτομο, ως κοινότητα και ως λαός να ξεπεράσουμε τις δύσκολες εποχές που ζούμε διατηρώντας την ταυτότητα μας".