Μια διπλή θεατρομουσικοχορευτική παράσταση παρουσίασε ο Σύλλογος Μικρασιατών Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

 

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Βέροιας, στα πλαίσια της Εβδομάδας Μικρασιατικού Πολιτισμού, παρουσίασε μια διπλή θεατρομουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Το ψωμί των Ελλήνων» (στην στειρότητα, την εγκυμοσύνη, τη λοχεία), το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στην  Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Αλεξοπούλου – Παυλίδου Αναστασία, η οποία ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της παράστασης, τους αρτοποιούς για την ευγενική τους χορηγία, τους μουσικούς, τους χορευτές, τους αντιπροσώπους του Δήμου και της Εκκλησίας, φανερούς και αφανείς ήρωες της εκδήλωσης.

Γέλιο πρόσφερε η θεατρική αναπαράσταση, με τη συμβολή του άρτου κατά την ετοιμασία της γέννησης ενός μωρού. Οι θεατές είχαν την δυνατότητα να δουν εθιμικά δρώμενα, χορούς και τραγούδια, από το Ψωμοχώρι. Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου με το κέφι και τη ζωντάνια τους ξεσήκωσαν τους θεατές, καθώς κάποιοι από τους χορευτές χόρευαν πλάι τους.

Η τρίμηνη προετοιμασία απέδωσε ένα εξαιρετικό θέαμα. Όπως ανέφερε ο Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος, κος Πανανόπουλος Φώτης, έγινε πρόταση στον Σύλλογο, να ταξιδέψει η εκδήλωση κι εκτός Νομού Ημαθίας.

Στο τέλος οι θεατές κεράστηκαν αρτοσκευάσματα από τον μπουφέ που πρόσφεραν οι αρτοποιοί.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας

Συμμετείχαν τα Χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας

Ορχήστρα «Μελορυθμοί»: (Καλατής Αντώνης βιολί, ΑλαΊτσης Βασίλης κλαρίνο-φλογέρα, Βλαχοδήμος Παρασκευάς ακορντεόν, Πανανόπουλος Φώτης κρουστά)

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Τσακαλίδης Νίκος, Λαγιώνη Κατερίνα, Καλατής Αντώνης, Πανανοπούλου Τάνια, οι χορευτές του συλλόγου.

ΗθΟΠΟIΟΙ: Στόκα Μαρία (κόρη), Μουρτζίλας Νίκος (γιος), Μεγγιάνη Μαίρη (μητέρα),Κουπίδου Κάτια (μαμή)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ IΜΑΤΙΣΜΟΥ: Κόγκας Γεώργιος

ΣΚΗΝΙΚΑ: Λαζεκίδης Στέφανος, Μαυρόπουλος Γιάννης

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Πανανόπουλος Φώτης

Τα xoρευτικά τμήματα του συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας υπάρχουν από την ίδρυση του συλλόγου, με ποικιλότροπη προσφορά στον πoλιτισμό και την κοινωνία. Έχουν βοηθήσει με τη δράση ς και τις συνεργασίες σχεδόν όλες τις κοινωνικές ομάδες του τόπου μας. Έχουν συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζοντας ερευνητικές εργασίες σε διεθνή συνέδρια. Από τις σημαντικές παρουσίες τους η παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Οι Έλληνες της Ανατολής…», η παράδοση του Σύγχρονου  Ελληνικού Χορού σε Διεθνές Συνέδριο για το χορό (Διδυμότειχο), με το KΕΜΑΕΔ στο Δημoτικό Θέατρο Πειραιά, η σειρά παραστάσεων -παρουσιάσεων όλων των Βεροιώτικων χορών και τραγουδιών σε συνεργασία με το σύλλογο Βεροιαίων Θεσσαλονίκης, η παρουσίαση των χορών και τραγουδιών των Πιερίων σε Διεθνές συνέδριο για το χορό (Αρχαία Ολυμπία), η παρουσίαση χορών της περιοχής των Σερβίων στο Θέατρο «Δώρα Στράτου» (Αθήνα) και άλλες αναρίθμητες εμφανίσεις το εξωτερικό. Για 25 περίπου χρόνια καλλιτεχνικός υπεύθυνος είναι ο κος Πανανόπουλος Φώτης.

ΔΙΟIΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος:  Αλεξοπούλου - Παυλίδου Αναστασία

Αντιπρόεδρος: Ευφραιμίδης Αβραάμ

Γραμματέας: Γκιλιοπούλου Βικτώρια

Ταμίας: Λαζεκίδης Στέφανος

Υπ. Χορωδίας: Τ ελλίδης Δημήτριος

Υπ.  Δημ. Σχέσεων: Μελίδου Αγγελική

Γεν. Καθηκόντων Αθανασιάδης Aντώνιoς