Επιτυχημένος ο χορός της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας

elx xoros

Η χρόνια δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο για την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας, που μέτρα μόλις επτά μήνες λειτουργίας. Το αδιαχώρητο της Κυριακής στον Χριστουγεννιάτικο χορό της, επιβεβαιώνει και επιβραβεύει τις προσπάθειες όλων όσων στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια της δημιουργίας από την αρχή ενός συλλόγου που θα πρεσβεύει τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα παιδιά του συλλόγου να ψάλλουν με ευλάβεια τα "Ποντιακά Κάλαντα". Κρατώντας ένα στολισμένο καράβι και υπό το φως το φαναριών πάντα με τη συνοδεία λύρας και του νταουλιού ζέσταναν τις καρδίες όλων των παραβρισκόμενων. Αναπόσπαστο κομμάτι του Ποντιακού Ελληνισμού οι χοροί, οι οποίοι παρουσιάστηκαν από το παιδικό τμήμα και από το τμήμα παραστάσεων του συλλόγου δίνοντας όλα τα παιδιά τον καλύτερο εαυτό τους, πάντα υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Βαγγέλη Λάχανη.

Ακολούθησε η αναβίωση του πιο διαδεδομένου δρώμενου του δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων στον Πόντο, το δρώμενο των Μωμόγερων από τον σύλλογο "Αριστοτέλης" της Ν. Νικομήδειας που εντυπωσίασε με την παρουσία του. Το μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής στην Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική βραδιά ανέλαβαν οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης. Τα δυο αδέλφια ταξίδεψαν το πλήθος στις μουσικές γειτονιές του κόσμου με μια ομάδα από εξαιρετικούς μουσικούς και έχοντας ως κύριο μουσικό όργανο την ποντιακή λύρα.

Η βραδιά επισφραγίστηκε με την ανακοίνωση της έγκρισης της Λέσχης στο πρόγραμμα leader η οποία απεύθυνε ευχαριστίες στην Αναπτυξιακής Ημαθίας (ΑΝΗΜΑ) και τον πρόεδρο Τελληγιαννίδη Θεόφιλο (που τίμησε με την παρουσία του την βραδιά).

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΝΗΜΑ κ. Τελληγιαννίδης Θεόφιλος, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης Νίκος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δάγγας Στέλιος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Καγκελίδης Αντώνης και μέλος την Παμποντιακής Ομοσπονδίας, ο κ. Παντζαρτζίδης Αθανάσιος, ο κ. Τζουβάρας Βασίλειος, η κα. Τσαγγαλίδου Νόπη, η κα. Λαζαρίδου Δέσποινα και ο κ. Γαιτανίδης Θεόδωρος. Ο σύλλογος Ν. Νικομήδειας "Αριστοτέλης", ο σύλλογος Ποντιών Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς", η Ε.Λ Βεροίας, ο σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, ο σύλλογος Ποντίων Μελίκης, ο σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου,ο σύλλογος Ποντίων Σεβαστιανών , σύλλογος Ποντίων Ριζού, σύλλογος Ποντίων Σκύδρας, η Ε. Λ. Κοπανού, η Ε. Λ . Μαρίνας " Η Ρωμανία" , σύλλογος Ποντίων "Ποντιακά Νιάτα" Ζερβοχωρίου, σύλλογος Ποντίων Ροδοχωρίου " Οι Κομνηνοί", η ΜΙΕΖΑ Κοπανού, ο Άγιος Δημήτριος Χαρίεσσας, η Εθελοντική ομάδα Λιποχωρίου, ο Πανημαθιακός Βεροίας, ο σύλλογος καρκινοπαθών Βεροιας & Έδεσσας.