Έναρξη μαθημάτων στον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κάμπου της Νάουσας

Από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κάμπου της Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Σας προσκαλούμε με ιδιαίτερη χαρά στο νέο ξεκίνημα του Συλλόγου, μικρούς και μεγάλους. Οι εγγραφές άρχισαν στα νέα τμήματα όλων των ηλικιών παραδοσιακών χορών από όλες τις περιοχές της Ελλάδος Μακεδονία, Θράκη, Πόντος, Κρήτη, Μικρά Ασία, Νησιά με αξιόλογους χοροδιδασκάλους αλλά και ειδικών σεμιναρίων, ημερίδων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των χορευτικών τμημάτων.

Σύμφωνα με τις συμμετοχές οι δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν θα έχουν ως εξής:

1) Παραδοσιακοί χοροί
2) Παραδοσιακά παιχνίδια 
3) Παραδοσιακές τέχνες υφαντικής και χειροτεχνίας
4) Ενδυματολογίας και Λαογραφίας
5) Χορωδίας παραδοσιακών τραγουδιών
6) Εθελοντισμός σε δραστηριότητες του Δήμου
7) Δανειστική βιβλιοθήκη

Με την εγγραφή, η συμμετοχή απευθύνεται σε όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Σας προσκαλούμε όλους και όλες να συμμετέχετε ενεργά στην παράδοση του τόπου μας και στα δρώμενα της που σκοπό έχει τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 
κιν. 6981657122 κ.Δήμητρα
και 6980156894 κ.Σοφία

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κάμπου της Νάουσας με έδρα τα Μονόσπιτα Ναούσης ιδρύθηκε με σκοπούς που αφορούν τους κατοίκους του χωριού αλλά και της γύρω περιοχής της Νάουσας για την πραγματοποίηση στόχων του συλλόγου και απευθύνεται σε όλες της ηλικίες. Μπορούν να συμμετέχουν ως τακτικά μέλη αφού έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Σκοποί του Σωματείου είναι οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, η διοργάνωση διαλέξεων, εκθέσεων, η δημιουργία ιματιοθήκης λαϊκών ενδυμασιών, η διοργάνωση εκδρομών και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς με ποικίλους τρόπους. Η συστηματική καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας με τη διάσωση, διατήρηση και προβολή των ιστορικών στοιχείων, των ιδιωματισμών της γλώσσας, των εθίμων και παραδόσεων των κατοίκων, της αρχιτεκτονικής παράδοσης και συνολικά όλων των στοιχείων πολιτιστικής μνήμης.

Η συνεχής μέριμνα για τη στήριξη και ανάδειξη σύγχρονων μορφών λαϊκής έκφρασης και δημιουργίας που αναδεικνύουν και επιβεβαιώνουν το συνεχές του πολιτισμού μέσα στην ιστορική διαδρομή του ανθρώπου.

Καλούνται όλοι να συμμετέχουν για την πραγματοποίηση των στόχων για μια πολυπολιτισμική ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία.