Η "Μίεζα" έκοψε την βασιλόπιτα

Mieza pita

Στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου πραγματοποίησε την Κυριακή 25 Ιανουαρίου την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτάς του ο πολιτιστικός σύλλογος Κοπανού «Η ΜΙΕΖΑ». Οι τυχεροί της φετινής χρονιάς ήταν ο Γεωργιάδης Δημήτρης των χορευτικών τμημάτων και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Νάουσας κ. Αποστόλου Απόστολος.

Mieza pita1

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Δημητριάδης είχε την ευκαιρία ν' αναφερθεί στις δράσεις της «ΜΙΕΖΑΣ» κατά τη διάρκεια του 2015 και στον προγραμματισμό της για το 2016. Κύριος άξονας αναδείχθηκε η περαιτέρω ενεργοποίηση του συλλόγου σε ζητήματα που άπτονται της ιστορίας του τόπου, όπως είναι το ανακύψαν θέμα της γενοκτονίας, σε μια περίοδο όπου παρατηρείται μια έντονη προσπάθεια αποδόμησης πολλών θεμελιωδών αξιών της ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα, τόνισε και την έναρξη συνεργασίας του συλλόγου με την Φιλαρμονική Κοπανού.

Mieza pita2

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας κ. Απόστολος Αποστόλου, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Βέροιας κ. Γεώργιος Σοφιανίδης, ο πολιτευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Εμμανουηλίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Βασίλης Τζουβάρας, Θεόδωρος Γαϊτανίδης, κα. Νόπη Τσαγκαλίδου, κα. Δώρα Μπαλτατζίδου και οι τοπικοί σύμβουλοι Σταύρος Γεωργιάδης και Σπύρος Μπαλτατζίδης. Σε ό,τι αφορά τους πολιτιστικούς φορείς παρέστησαν εκπρόσωποι της Φιλαρμονικής Κοπανού, του πολιτιστικού συλλόγου «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», του πολιτιστικού συλλόγου «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», του πολιτιστικού συλλόγου «ΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ», της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας και της Ευξείνου Λέσχης Επισκοπής.