Σεμινάριο μπαλέτου στην Βέροια

Η Τατιάνα Παπαδοπούλου απόφοιτος της Royal Academy of Dance και καλλιτεχνική διευθύντρια των "Χορευτών του Βορρά" θα δώσει σεμινάριο μπαλέτου στην Bέροιας στις 21 ΜΑΙΟΥ 2016. Το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο θεματικές ενότητες.

Στο πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει ελεύθερο μάθημα κλασσικού μπαλέτου -free class- στοχεύοντας στην κατανόηση της τεχνικής του κλασσικού χορού και κυρίως στο να μπορούν οι μαθητές να προβάλουν καλύτερα τα προσόντα τους και τις δυνατότητες τους και να αποκρύπτουν τις πιθανές σωματικές αδυναμίες τους.

Στο δεύτερο μέρος θα διδαχθεί στους μαθητές ανάλογα με τις τεχνικές τους δυνατότητες μία σύγχρονη χορογραφία .
Ώρες μαθημάτων

11:00-12:00 μμ Κλασικό μπαλέτο

12:00-13:00μμ Σύγχρονο-Χορογραφία
Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθήτριες σχολών χορού ηλικίας 9-12 ετών και 13 ετών και άνω και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες κι εγγραφές απευθυνθείτε στη γραμματεία της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας , τηλ 2331078100.

ΤATIANA ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

{απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (με υποτροφία), BA Dance Education, MA in choreography and performance, καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας σύγχρονου χορού «Χορευτές του Βορρά»,performers manager στο Tedx Θεσσαλονίκης,καλλιτεχνική σύμβουλος στο Φεστιβάλ Xορού “Μotum”}

Πτυχιούχος της Imperial Society of Teachers of Dancing και κάτοχος του Teaching Certificate (CBTS) και Diploma in Dance Teaching Studies (DDTS) της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου.

Η Τατιάνα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Άρχισε χορό στη σχολή Judith Neil.
Το 1984 γίνεται μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου.
Το 1987 σε ηλικία 16 χρόνων, φεύγει στο Λονδίνο για σπουδές χορού στη Βασιλική Ακαδημία όπου γίνεται δεκτή με υποτροφία, μετά από συμμετοχή της σε παγκόσμιο διαγωνισμό (Special Entry).Υπό την εποπτεία της κ. June Mittchell διδάχθηκε όλα τα syllabus, ρεπερτόριο, virtuosity, contemporary, character, ανατομία, ιστορία, μουσική.
Χορεύει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους από τα περισσότερα κλασσικά έργα όπως “Δον Κιχώτης”, “Λίμνη των κύκνων”, “Ωραία Κοιμωμένη”, “Kαρυοθραύστης”, “Coppelia”.
Αποφοίτησε με άριστα το 1990.
Συγχρόνως παρακολουθεί μαθήματα Jazz, κλακέτας και flamenco στο Pineapple Studio, σύγχρονο χορό στο Place και τελειώνει το αγγλικό κολέγιο City and East London College.
Το 1992 γίνεται μέλος της Seresta Dance Company.
Ενδεικτικά λαμβάνει μέρος στις παραστάσεις :
1992-1994 :“European Youth Festival” - Αγγλία , “Floriade Festival - Ολλανδία, Prix Volinine - Γαλλία. Σε Φεστιβάλ Χορού σε Αθήνα Πειραιά και Ύδρα. Το 1993 μετά από πρόσκληση συμμετέχει και σε παραστάσεις της Freddie Rutz Company που έχει έδρα την Ελβετία. Το 1994 συνεργάζεται και με την ομάδα χορού της κ. Σμαϊλου.
Παρακολουθεί πολυάριθμα σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως και το τρίμηνο σεμινάριο της Ε.Ο.Κ με ειδίκευση στη χοροθεραπεία. Από το 1990 διδάσκει μπαλέτο και σύγχρονο χορό. Από το 1993 κάνει χοροθεραπεία σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Μετά από έναν σοβαρότατο τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη, που την καθηλώνει σε ακινησία εννέα μήνες, το 1994 επιστρέφει στην πόλη της, τη Θεσσαλονίκη ,με μεγαλύτερη αγάπη για προσφορά και δημιουργεί τους “Χορευτές του Βορρά” υπό την καλλιτεχνική της διεύθυνση.
Το 1998 διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής στη Θεσσαλονίκη για την Βiennale της Ρώμης. Την ίδια χρονιά ανοίγει την πρώτη της σχολή χορού με την επωνυμία “Αrabesque” στη Θεσ/νίκη και το 2000 την δεύτερη.
Και οι δύο σχολές είναι αναγνωρισμένες από το κράτος και λειτουργούν έως σήμερα. Το 2001 παραδίδει μαθήματα μοντέρνου χορού στα Τ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Χορού της Unesco.

Χορογραφεί τις παραγωγές των ‘‘Χ.τ.Β. ’’
1995-2013: “Χαμένες πατρίδες”, “Χ.τ.Β.”, “Eξομοίωση”, “Πάλι από την αρχή”, “Rom”, “Ένα κομμάτι ουρανού μου ανήκει”, “Anima Libera”,“Και μετά από ένα βαθύ ύπνο...”, “Τα γενέθλια”, “Alter Εgo”, “Carpe...Somnium” “erga omnes...”, “Τα γενέθλια της Ινφάντα”

Στο ενεργητικό της έχει αλλεπάλληλες εμφανίσεις ως χορεύτρια και χορογράφος στις διοργανώσεις “Μήνας Χορού”, “Παγκόσμια Ημέρα Χορού”, “Μαραθώνιος Χορού”, “Φεστιβάλ Χορού”, σε Αθήνα και Θεσ/νίκη. Στις “Χορευτικές Συναντήσεις” – Ο.Π.Π.Ε., Sani Festival, Festival Unesco, Biennale Νέων Καλλιτεχνών 2003, Πανόραμα Σύγχρονου Χορού – Αθήνα, 1η, 2η και 3η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , Βalkan Arts Market , " Δημήτρια", Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης”
2009: Κινησιολογία των ηθοποιών στην ταινία μικρού μήκους “On Rice” σε σκηνοθεσία Νίκου Κατικαρίδη.
2010: Oι Χορευτές του Βορρά υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τατιάνας Παδοπούλου, μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό, κερδίζουν την τρίτη θέση σε ψήφους, κρινόμενοι από καλλιτεχνικούς διευθυντές διεθνών φεστιβάλ του εξωτερικού (Martin M. Bartelt-Ελβετία, Rolf Dennemann- Γερμανία, Sandra Noeth-Αυστρία, Samme Raeymaekers-Βέλγιο, Norbert Serros –Γερμανία). Επιλέγονται και εμφανίζονται στην 4η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και στο Διεθνές Συνέδριο Χορού όπου προβάλλεται απόσπασμα από την δουλειά τους, και προσκαλείται η καλλιτεχνική διευθύντρια να μιλήσει για το έργο τoυς. Τη συζήτηση συντόνιζε ο παγκοσμίου φήμης κριτικός χορού κ.Donald Hutera.