Επιτυχημένο το μεγάλο βλάχικο γλέντι του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας στο Σέλι

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή κόσμου ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας οργάνωσε για 16η χρονιά την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου τη Βλάχικη βραδιά στο Σέλι.

Με την εξαιρετική μπάντα του Φώτη Καραβιώτη και με την επιβλητική φωνή του Γιώργου Μανέκα, ξεσήκωσε τον κόσμο. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων, Δημήτρης Πίσκος, ενώ το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος Βεροίας, κος Κ. Βοργιαζίδης.

Στη συνέχεια άνοιξε ο χορός από τα μέλη του Συλλόγου, τα οποία προηγουμένως μετείχαν στην μεταφορά της εικόνας. Στην πλατεία του χωριού, ο συγκεντρωμένος κόσμος συμμετείχε στο χορό, ξεχνώντας έστω και για μια βραδιά τα οικονομικά προβλήματα και το συνεχές άγχος που τα συνοδεύει. Η παράδοση είναι πιο δυνατή κι από την κρίση. Είναι συνεκτικός κρίκος με το παρελθόν, παρηγοριά και ελπίδα για το μέλλον.

Ο Σύλλογος Βλάχων της Βέροιας, διοργανωτής κι αυτή τη φορά της Βλάχικης βραδιάς στο Σέλι, κατάφερε με πολλούς τρόπους, έχοντας μια ζωντανή και συνεχή παρουσία μέσα στη βλάχικη κοινότητα, να κρατήσει ισχυρούς τους δεσμούς με τις ρίζες, περνώντας τους στην επόμενη γενιά. Έτσι, σε μια ατμόσφαιρα πανηγυριού, με μικροπωλητές και περιφερόμενους οργανοπαίχτες από καφενείο σε καφενείο, κόντρα στο κρύο που ακολούθησε, οι Βλάχοι έδειξαν και φέτος πως τιμούν την Παναγιά τους τη Σελιώτισσα, αλλά και τις ισχυρές παραδόσεις τους.