Στην Βεργίνα συνεχίστηκε το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών (φωτογραφίες, βίντεο)

Στην Βεργίνα συνεχίστηκε την Πέμπτη το πενθήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνουν ο δήμος Βέροιας και οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του δημοτικού πάρκινγκ και προσέλκυσε πολλούς κατοίκους της ενότητας Βεργίνας. Άλλωστε, τα χορευτικά τους συγκροτήματα είχαν την τιμητική τους. 

Δημοσιεύτηκε από Facebook στις Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2016

Τα χορευτικά συγκροτήματα, παρέλασαν στο κέντρο του χωριού και κατευθύνθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης. Την αυλαία άνοιξε ο σύλλογος "Αριστοτέλης" του Τριλόφου και ακολούθησαν ο σύλλογος Δασκιωτών "Το Παλαιόκαστρο" και ο σύλλογος Παλατιτσιωτών. Σειρά πήραν αμέσως μετά οι Πόντιοι Μακροχωρίου και μετά από αυτούς εμφανίστηκε ο Σύλλογος Συκιάς "Βάντα". Την εκδήλωση έκλεισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας. 

Αμέσως μετά ακολούθησε λαϊκό γλέντι και χορός για το κοινό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Λυκοστράτης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Άρης Λαζαρίδης, Γιώργος Σοφιανίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Γαϊτάνου, Γιώργος Κάκαρης.