Άνοιξε η αυλαία του 25ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ CIOFF-ΠΥΡΣΟΥ Νάουσας (φωτογραφίες, βίντεο)

Την αυλαία του άνοιξε το 25ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ CIOFF-ΠΥΡΣΟΥ, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στη Νάουσα. Μία εκδήλωση που αναδεικνύει τη Νάουσα ως κέντρο πολιτισμού και συντελεί στην τουριστική κι εμπορική ανάπτυξη του τόπου.

Τα συγκροτήματα (Πυρσός, Κολομβία, Εστία Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας, Βουλγαρία, Ισπανία) χορεύοντας κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο Νάουσας. Πολίτες όλων των ηλικιών θαύμασαν τις εντυπωσιακές στολές των τμημάτων, τα παράξενα μουσικά όργανα, ενώ διασκέδασαν με τη ζωντάνια, τον ρυθμό και τον εντυπωσιακό χορό τον χορευτών.

{jlex}flickr:72157683761653120{/jlex}

Αντιπροσωπείες των συγκροτημάτων συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου ο Δήμαρχος Νάουσας, ο Πρόεδρος του Πυρσού και Δημοτικοί Σύμβουλοι τους καλωσόρισαν. Ο κος Κουτσογιάννης δέχθηκε και προσέφερε δώρα.

Στη συνέχεια όλα τα συγκροτήματα χορεύοντας παρέλασαν έως το Θερινό Δημοτικό Θέατρο.

{jlex}flickr:72157685912691105{/jlex}

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Πυρσού κος Τασιώνας Αντώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό του συλλόγου και είπε πως «δυστυχώς κάποια συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή δε κατέστη δυνατό να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας εισόδου μεταναστών στην χώρα μας απέτρεψε τις αποστολές από Ινδία και Σενεγάλη να παραστούν στο φεστιβάλ».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κου Τζιτζικώστα και του Αντιπεριφερειάρχη κου Καλαϊτζίδη.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Νάουσας και κήρυξε την έναρξη του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ παρουσίασε για δεύτερη χρονιά αφιλοκερδώς, ο καλλιτεχνικός αφηγητής κος Αλέξης Κωστάλας. Όπως είπε «το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών είναι ένα ταξίδι στον κόσμο. Οι χοροί και οι ενδυμασίες εκφράζουν τα ήθη κι έθιμα ενός λαού. Ας απολαύσουμε ένα ταξίδι με μουσική και χορό».

{jlex}flickr:72157685812491926{/jlex}