Χορούς του Πόντου παρουσίασε στην Σερβία ο Σύλλογος Βεργίνας "Αιγές"

Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 επέστρεψε από το Uzice της Σερβίας με τις καλύτερες εντυπώσεις η αποστολή του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ». Το μεγάλο ποντιακό χορευτικό τμήμα του συλλόγου συμμετείχε στο 6ήμερο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ της σερβικής πόλης και παρουσίασε με επιτυχία χορούς του Πόντου. Τα παιδιά του χορευτικού έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που τους επιφύλαξε θερμή υποδοχή.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αιγές Βεργίνας αναφέρει: "Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον δήμο Uzice για την άρτια διοργάνωση και την άψογη φιλοξενία της ελληνικής αποστολής.

Ευχαριστούμε τον δήμο Βέροιας και τον εκπρόσωπο του δήμου κο Σιακαβάρα Αθανάσιο που πρότεινε την συμμετοχή του συλλόγου στο συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Επίσης, ευχαριστούμε τον οδηγό του λεωφορείου Σισμανίδη Μελέτη για τον επαγγελματισμό και την συνεργασία του καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και τους συνοδούς, των οποίων η συνεργασία με τα παιδιά ήταν άψογη.

Ιδιαίτερα συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τα παιδιά του χορευτικού, τον χοροδιδάσκαλο Μητρόπουλο Γιώργο και τον οργανοπαίκτη Χριστοδουλόπουλο Θεόδωρο, που εκπροσώπησαν επάξια τον σύλλογο και τον τόπο τους, καθώς και τον Βασίλη Κεφάλα για τον υπέροχο πίνακα που φιλοτέχνησε και o οποίος δωρίθηκε από τον σύλλογο στην οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ".