Το έθιμο των Καπεταναίων αναβίωσε ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Το έθιμο που έγινε θεσμός «Οι Καπεταναίοι» αναβίωσε για ακόμη μία χρονιά ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στο ‘σπίτι των Βλάχων’.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας Γιάννης Μητριτώνης και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είπαν και στιγμιότυπα από το γλέντι:

 

Μέλη, φίλοι του συλλόγου και πλήθος κόσμου κατέκλεισε κυριολεκτικά το σπίτι. Οι επισκέπτες γεύτηκαν νόστιμα ψητά κρεατικά, κρασί και τσίπουρο που πρόσφερε ο σύλλογος.

Υπό τις μελωδίες της παραδοσιακής μπάντας χάλκινων των Μηνάδων, οι Βλάχοι με τις παραδοσιακές στολές τους παρέσυραν στον χορό τους επισκέπτες και το κέφι άναψε.

Στην συνέχεια το ‘μπουλούκι’ με τους μουσικούς κατευθύνθηκε στην πλατεία Ωρολογίου, όπου σε ζωντανή σύνδεση με τον τηλεοπτικό σταθμό ΕΤ3, εμφανίστηκαν στο δελτίο ειδήσεων.

Ακολούθως κατευθύνθηκε στα στενά της πόλης με τελικό προορισμό την πλατεία Δημαρχείου, όπου το γλέντι συνεχίστηκε με πολύ χορό και τραγούδι.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης, ο Πρόεδρος ΚΑΠΑ Σ. Διαμάντης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Β. Παπαδόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θ. Τελιγιαννίδης, ο Πολιτευτής ΝΔ Τ. Μπαρτζώκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Διστράτου Ιωαννίνων Κ. Παγανιάς, η Περιβαλλοντική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου, η Πρόεδρος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Ο. Μπέτσα κ.α.

{jlex}flickr:72157665809872598{/jlex}