Με πολύ κόσμο στο Σέλι το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Στο ορεινό Σέλι μεταφέρθηκε το Σάββατο το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ανοιχτού πάρκινγκ στην είσοδο του χωριού. Από νωρίς τοπικοί κάτοικοι και επισκέπτες γέμισαν ασφυκτικά το χώρο και ανταμείφθηκαν από το ωραίο θέαμα που παρουσίασαν τα χορευτικά συγκροτήματα. 

Στο πρόγραμμα της βραδιάς συμμετείχαν επτά χορευτικά συγκροτήματα. Την αυλαία άνοιξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφηκιάς "Η Γκιώνη" παρουσιάζοντας χορούς των ορεινών Πιερίων. Ακολούθησαν χοροί του Πόντου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βεργίνας. Στη συνέχεια ο Χορευτικός Όμιλος Κοζάνης παρουσίασε χορούς Βοΐου. Ακολούθησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς με τοπικούς χορούς και στη συνέχεια εμφανίστηκε ο Σύλλογος Παλατιτσίων με χορούς του Πόντου. Στο Σέλι έκανε τη δεύτερη εμφάνισή του η ομάδα παραδοσιακών χορών Ludi Mladi από το Καζανλάκ της Βουλγαρίας. Την βραδιά έκλεισε με την λεβέντικη εμφάνισή του ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας που αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους. Αμέσως μετά ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βέροιας Βασίλης Λυκοστράτης (ο οποίος χόρεψε με το χορευτικό τμήμα Σφηκιάς), ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Στέργιος Διαμάντης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Σιακαβάρας, Πετρούλα Παπαδίνα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη βραδιά στο Σέλι.