Στο κατάμεστο Μπάσκετ της Ελιάς έπεσε η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βέροιας

Έπεσε την Κυριακή το βράδυ, στο κατάμεστο από κόσμο γήπεδο Μπάσκετ της Ελιάς, το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας. Όπως και τα προηγούμενα βράδια, έτσι και το τελευταίο, το κοινό απόλαυσε χορούς από την Θράκη, από τον Πόντο, από την Μικρά Ασία, από την Μακεδονία, από την γειτονική Βουλγαρία αλλά και λαϊκούς Ελληνικούς χορούς.

Πριν το χορευτικό μέρος της βραδιάς, τα χορευτικά συγκροτήματα έκαναν παρέλασε στο κέντρο της Βέροιας.

Η βραδιά άνοιξε η Θρακική Εστία Βέροιας που παρουσίασε χορούς από την Θράκη και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού για την πολύ καλή της εμφάνιση. Χορούς της Θράκης παρουσίασε και το φιλοξενούμενο σωματείο από την Κομοτηνή, ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής. Εξαιρετική παρουσίαση θρακιώτικών χορών και από το συγκρότημα της Κομοτηνής.

Χορούς της Μακεδονίας παρουσίασε το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας. Με δυο τμήματα που χόρεψαν παράλληλα, το Λύκειο έκανε μια πρωτότυπη εμφάνιση παρουσιάζοντας παράλληλα τις εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές του.

Χορούς του Πόντου παρουσίασε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας. Με μεγάλο αριθμητικά τμήμα, οι χορευτές της Λέσχης έκαναν κατάθεση ψυχής στο πρόγραμμα που παρουσίασαν.

Μικρασιάτικους χορούς παρουσίασε το Τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Βέροιας. Οι χορευτές του Σάκη Σταυρίδη παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο τους χορούς από την Μικρά Ασία και άρεσαν στο κοινό.

Στο πρόγραμμα της βραδιάς, συμμετείχε και η Ομάδα Παραδοσιακών Χορών "Ludi Mladi" από το Καζανλάκ της Βουλγαρίας, που παρουσίασε για τρίτη φορά στο φεστιβάλ του πρόγραμμά της με τους Βουλγάρικους χορούς.

Τέλος, η βραδιά έκλεισε με κάτι διαφορετικό. Το Χορευτικό Εργαστήρι "Κύκλος Ερατεινός" παρουσίασε ελληνικούς λαϊκούς χορούς και γνώρισε την αποθέωση τόσο για την εκτέλεση του προγράμματος όσο και για την "φρεσκάδα" που είχε ως συγκρότημα.

Αμέσως μετά ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Λυκοστράτης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Στέλιος Ασλάνογλου, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάκης Σιακαβάρας, Πετρούλα Παπαδήνα και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέκος Τσαχουρίδης, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.