Αφιερωμένη στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου η 5η Γιορτή Γης στη Χαρίεσσα (φωτογραφίες, βίντεο)

Με επιτυχία και με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε στη Χαρίεσσα η 5η Γιορτή Γης.

Η φετινή εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, και γι αυτό το λόγο στην εκδήλωση χόρεψαν μόνο τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν και φέτος η Ηλιάνα Παμπουχίδου και ο Σάββας Τσιτλακίδης.

Φόρο τιμής στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας απότισε ο Λευτέρης Παμπουχίδης, περιγράφοντας παραστατικά τη σφαγή από τους Τούρκους.

Στο χορευτικό μέρος της βραδιάς χορούς του πόντου παρουσίασαν το μικρό, το μεσσαίο και το τμήμα παραστάσεων του συλλόγου.

Παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας π. Παντελεήμονας, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσης Κούγκας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Τσιπουρίδου, ο πρώην πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας Νίκος Ουσουλτζόγλου, ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης κι εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων.

Αμέσως μετά ακολούθησε λαϊκό γλέντι. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχαν οι:

Τέλος να συμπληρώσουμε ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης σε κάθε τραπέζι υπήρχε φρουτιέρα γεμάτη με τοπικά φρούτα για όλους τους επισκέπτες. Επίσης μοιράστηκε παραδοσιακό ρεβανί με παγωτό γιαούρτι και κρέμα ροδάκινου.

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση: