Τμήμα εκμάθισης φλαμέγκο θα δημιουργήσει ο Προμηθέας

promitheas

Θέλοντας να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητες του συλλόγου, ο Π.Γ.Σ. Προμηθέας προτίθεται να δημιουργήσει τμήμα εκμάθησης Flamenco.

Η συγχώνευση των Τσιγγάνων (Gitanos στα ισπανικά) με τους Εβραίους, τους Μουσουλμάνους και τους Ανδαλουσιανούς της Νότιας Ισπανίας οδήγησε στη "γέννηση" του φλαμένκο. Το φλαμένκο λοιπόν δημιουργήθηκε από τη μοναδική συνύπαρξη και μείξη της αραβικής, ανδαλουσιανής, σεφαρδιτικής και τσιγγάνικης κουλτούρας στην περιοχή της Ανδαλουσίας πριν και μετά τη Ρεκονκίστα (επανάκτηση), την ιστορική δηλαδή περίοδο κατά την οποία οι Χριστιανοί βασιλιάδες επανέκτησαν την Ισπανία από τους Μουσουλμάνους. Χαρακτηριστικό μουσικό όργανο είναι η κιθάρα φλαμένκο.

Στα τέλη του 18ου αιώνα, το φλαμένκο άρχισε να παρουσιάζεται σε ταβέρνες με τη συνοδεία κιθάρας, ενώ σύντομα προστέθηκε και ο χορευτής ή η χορεύτρια (ballaor/ballaora). Υπήρχαν επίσης άτομα που έδιναν το ρυθμό είτε με παλαμάκια είτε με χτύπημα των δαχτύλων, ενώ βασικό συστατικό του χορού φλαμένκο αποτελεί ο ήχος από τα πόδια των χορευτών (soniquete) και ο κοφτός βηματισμός τους (zapateado). Ο γυναικείος χορός αναδεικνύει τη χάρη του σώματος και των χεριών.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες και να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 6932330078 και 2331028663.