Η ποντιακή λύρα που κοσμεί την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα επίσημα εγκαίνιά της, και δέχθηκε ήδη το πρώτο της δώρο: μια λύρα από τον κατασκευαστή παραδοσιακών μουσικών οργάνων Κυριάκο Καραγκιοζίδη, ο οποίος επισκέφτηκε τους ολοκαίνουριους χώρους του συλλόγου έχοντας μαζί του 15 ποντιακές λύρες, όλες διαφορετικές μεταξύ τους όσον αφορά τα υλικά κατασκευής, ώστε οι υπεύθυνοι να επιλέξουν ποια ταιριάζει περισσότερο στο ύφος του συλλόγου.

«Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς η επίσκεψη του Κυριάκου Καραγκιοζίδη στους χώρους του συλλόγου, δωρίζοντας το σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού» ανέφερε η γεν. γραμματέας Ηλιάνα Παμπουχίδου. Οι ετοιμασίες προχωρούν για τη μεγάλη γιορτή της λέσχης, με τη γενική γραμματέα του νεοσύστατου συλλόγου Ηλιάνα Παμπουχίδου να εκμυστηρεύεται τι έχουμε να περιμένουμε από τις πανηγυρικές εκδηλώσεις.

Τα εγκαίνια της λέσχης και ο καθιερωμένος αγιασμός της αίθουσας που θα φιλοξενεί όλες τις δράσεις και τις δραστηριότητές της θα γίνουν την Κυριακή 26 Απριλίου 2015. Την τελετή θα πραγματοποιήσει ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ενώ θα παρευρεθεί και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Φωτιάδης. Την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει δεξίωση με ποντιακά εδέσματα από τις κυρίες του συλλόγου, καθώς και πλούσιο ποντιακό πρόγραμμα με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη.

πηγή: pontos-news.gr