Διεθνής Ημερίδα: Η Παράσταση και ο Τόπος – Παραστατικές Τέχνες και Τοποειδικότητα

Imerida topos

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρουσιάζει την διεθνή ημερίδα Η Παράσταση και ο Τόπος – Παραστατικές Τέχνες και Τοποειδικότητα , την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 στις 1 το μεσημέρι στο κεντρικό κτίριο του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα.

Προσεγγίζοντας ένα από τα πιο ζωντανά και σύγχρονα θέματα στον τομέα των παραστατικών τεχνών και της σκηνογραφίας το θέμα της τοποειδικότητας, η ημερίδα Η Παράσταση και ο Τόπος επιχειρεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης και διαλόγου μεταξύ θεωρητικών, καλλιτεχνών και ερευνητών σχετικά με το θέμα της τοποειδικής παράστασης, σε ένα ευρύ πλαίσιο καλλιτεχνικής πρακτικής και έρευνας.

Η ημερίδα παρουσιάζεται ως ένα τρίπτυχο με κεντρικό μέρος τις παρουσιάσεις των : Ελένης Βαροπούλου, Χρυσούλας Βοσκοπούλου, Ζωής Γοδόση, Γιάννη Καισαρίδη, Βίκης Κίτσιου, Fabrizio Crisafulli και Μike Pearson. Oι παράλληλες δράσεις της ημερίδας περιλαμβάνουν έκθεση τοποειδικής σκηνογραφίας και ενδυματολογίας από φοιτητές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας του Τ.Ε.Ε.Τ. καθώς και την τοποειδική παράσταση Tέλος του Παιχνιδιού βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Samuel Beckett από φοιτητές του Τ.Ε.Ε.Τ. (υπόγειο θεάτρου «Ο Αριστοτέλης», 9μ.μ.).
Την επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια της ημερίδας έχει ο διδάσκοντας της Σχολής Καλών Τεχνών Τάσος Πρωτοψάλτου.

Όλες οι δράσεις της ημερίδας είναι ανοιχτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.