Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου στη Νάουσα

somatiko seminario

Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου, με την Μαρία Στεφανίδου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στις 11πμ, στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας στο πλαίσιο του ArtVille Festival. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς, performers, σε εκπαιδευτικούς και όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν ή να διευρύνουν το σωματικό εκφραστικό δυναμικό τους. Είναι ένα βιωματικό σεμινάριο έρευνας, αφιερωμένο στο σώμα μας, τις αισθήσεις του και τις εκφράσεις του.

Το σώμα μας μιλάει. Έχει τη δική του γλώσσα.
Τη γλώσσα του σώματος.
Είναι το βασικό εργαλείο για τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας, την τέχνη μας.
Γιατί πρέπει να το περιορίζουμε και να το καταπιέζουμε;
Μέσα από αυτό το σεμινάριο έρευνας θα βρούμε τρόπους απελευθέρωσης του σώματός μας, των αισθήσεων του και των εκφράσεών του.
Που μπορεί να μας οδηγήσει αυτή η έρευνα;
Τι γίνεται όταν απελευθερωθούμε και αγαπήσουμε το σώμα μας;
Τι συμβαίνει όταν μάθουμε να δουλεύουμε με ευχαρίστηση;
Το ταξίδι έρευνας θα περιλαμβάνει αρχές του Ensemble Physical Theatre, αυτοσχεδιασμού, κινησιολογίας, τεχνικές σύγχρονου χορού με στόχο την εξερεύνηση των εκφράσεων και των αισθήσεων του βασικότερου εργαλείου μας.
Στόχος της έρευνας αυτής είναι η δημιουργία, η παρατήρηση, η εξέλιξη, η διαφοροποίηση στα πλαίσια μίας ομαδικής διαδικασίας.

Εμψυχώτρια: Μαρία Στεφανίδου
Γεννήθηκε το 1988 στη Θεσσαλονίκη. Είναι σπουδάστρια της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Βασίλης Διαμαντόπουλος» και απόφοιτη του τμήματος Ανθοκομίας-Αρχιτεκτονικής Τοπίου Άρτας. Τη συγκίνησαν οι παραστατικές τέχνες από πολύ μικρή ηλικία. Δραστηριοποιείται ως performer, χορεύτρια, ηθοποιός, εμψυχώτρια και εκπαιδεύτρια ομάδων στο θέατρο και στην performance. Αυτή τη χρονική περίοδο βρίσκεται σε πρόβες με την ομάδα χορού Sσvema για την παραγωγή "Μοναξιά".
Ιδρυτικό μέλος και εμψυχώτρια της ομάδας "Πτώση/ Πτήση" και συμμετοχή στην ομώνυμη performance που έχει δοθεί σε τρεις εκδοχές με θέμα την αναπηρία, όπως και την εξέλιξη αυτής.

Συμμετοχές:
Performance "Πώς θα ήταν αν...;"
"Καθρέφτες" performance με θέμα τα ταμπού και τα πρότυπα, Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας, Σ.Θ.Ε.
"Αναμονή" μία παράσταση σωματικού θεάτρου της επινόησης, θίασος έκτ6ς στο θέατρο Αυλαία
"Φτάνοντας" performance, μία ψυχοσωματική προσέγγιση εμπνευσμένη από το Ensemble Physical theatre
"Στιγμές στο φως" performance, ιδέα, σύνθεση και εκτέλεση σε συνεργασία με την ομάδα κρουστών Κρούση στα πλαίσια του RE:ACT vol.II.

Kινηματογράφος:
"Zenaida" ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Αλέξη Τσάφα και Γιάννη Φώτου, πρωταγωνιστικός ρόλος, 2013-2014
"Blue Moon" ταινία μικρού μήκους σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρά, ομάδα ΚΟΝΤΑΚΤ, βασική ηθοποιός, 06/2014

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ensemble Physical Theatre με τους Αλίκη Δουρμάζερ, John Britton, Eilon Morris, Σωματικού θεάτρου με τον Θεόδωρο Τερζόπουλο και τον Σάββα Στρούμπο, Σύγχρονου χορού με τους Γεράρδο Κωνσταντίνο, Eddie Lame, Damien Jalet και με άλλους, Musical, African, και Υποκριτικής με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. Επίσης παρακολούθησε τη BIODANZA ELLAS, σχολή σεμιναριακού τύπου.

Δωρεάν συμμετοχή/ απαραίτητα με κράτηση θέσης (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: https://www.facebook.com/maria.stefanidou.737?fref=ts
&
https://www.facebook.com/ArtVille2013
Τηλ: 6973880126, 6977595727