Το πανηγύρι στην Κουμαριά

koumaria panigiri

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ» στα πλαίσια του εορτασμού «Το Γενέσιο της Θεοτόκου» πραγματοποίησε εκδηλώσεις στις οποίες παρευρέθηκε πλήθος κόσμου. Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας Νεολαίας – Γερουσίας. Το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι με νικητές τη Γερουσία.

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου μετά την Παράκληση στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου (Μικρή Παναγία), ντόπιοι Κουμαριώτες, αλλά και επισκέπτες του χωριού μαζεύτηκαν στην Πλατεία όπου εμφανίστηκαν χορευτικά σχήματα από τον Λαογραφικό Σύλλογο Βλάχων Βέροιας, και τον Μορφωτικό – Αθλητικό Σύλλογο «ΚΑΛΛΙΘΕΑ». Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την ορχήστρα του Κώστα Σμόλικα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιατζίδης Κώστας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ασλάνογλου Στέλιος, κ. Παπαδόπουλος Βασίλης, κ. Σιδηρόπουλος Θανάσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Μωυσιάδης Νίκος και ο Πρόεδρος του Σωματείου Αιγοπροβατοτρόφων Βέροιας κ. Κύρτσος Στέργιος.

Ανήμερα της γιορτής, 8 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία σε κλίμα κατάνυξης στο χώρο της Μικρής Παναγίας.

"Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις. Επίσης ευχαριστεί όσους διέθεσαν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά, όσους βοήθησαν στην οργάνωση των εκδηλώσεων καθώς επίσης και τους συλλόγους που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ και στα παιδιά Καλή Πρόοδο και Καλή Σχολική Χρονιά!" αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος από την κλήρωση της Λαχειοφόρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ» την 7η Σεπτεμβρίου 2015, κερδίζουν οι παρακάτω αριθμοί : 637, 702, 599, 277, 290, 808, 189, 412, 256, 835. Οι κάτοχοι των τυχερών λαχνών μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Τζήμα Αγορίτσα (τηλ. 6977280106).