Με επισημότητα τιμήθηκε στην Βέροια η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (φωτογραφίες)

Με την πρέπουσα επισημότητα τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Βέροια. Το πρωί πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στον καθεδρικό Ι. Ν. Αγ. Αντωνίου Βέροιας και ομιλία από τον εκπαιδευτικό Τουτουντζίδη Παύλο.

Δημοσιεύτηκε από Facebook στις Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ν. Καπετανίδη. Εκεί έγινε επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Παύλο Σαρρημιχαηλίδη και κατάθεση στεφάνων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, η πρώην δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καγκελίδης, οι διοικητές της 1ης Μεραρχίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε και φέτος η λαμπαδηδρομία. Φέτος πραγματοποιήθηκαν δυο πορείες. Η μία ξεκίνησε από τη Νάουσα και η άλλη από την Αλεξάνδρεια. Συναντήθηκαν στο ύψος της ΔΕΗ στην Βέροια και μαζί συνέχισαν μέχρι την Πλατεία Καπετανίδη, όπου άναψαν τον βωμό.