Βέροια: Γαστρονομικές αναζητήσεις με βάση το ροδάκινο (φωτογραφίες, βίντεο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στην Πλατεία Ελιάς η γιορτή γαστρονομίας με κεντρικό θέμα το ροδάκινο, που διοργάνωσε ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ροδάκινου. Στην πλατεία στήθηκε μια ανοιχτή κουζίνα (pop-up-kitchen) και ο καταξιωμένος σεφ Άρης Τσανακλίδης μαγείρεψε συνταγές με βάση το ροδάκινο κι έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν.

Δημοσιεύτηκε από Facebook στις Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο σχολείου με θέμα το φεστιβάλ παραγωγής του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας. Ο διατροφολόγος Αθανάσιος Τόπης μίλησε για την διατροφική αξία του ροδάκινου. Στην εκδήλωση συμμετείχε και το ΔΙΕΚ Βέροιας με τις γευστικές προτάσεις των σπουδαστών του τμήματος μαγειρικής (δημιούργησε ένα Τσάτνεϊ ροδάκινου).

Τέλος, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν παγωμένη γρανίτα ροδάκινου, ενώ από ειδικά διαμορφωμένο χώρο διανεμήθηκαν ποσότητες φρέσκου ροδάκινου και κομπόστας.