Πραγματοποιήθηκε ημερίδα τοπικής ιστορίας και λαογραφίας στην Αλεξάνδρεια

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου το απόγευμα διοργανώθηκε, από την Αρχιερατική Περιφέρεια Αλεξανδρείας, στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξανδρείας και στο πλαίσιο των ΚΒ΄Παυλείων Ημερίδα τοπικής ιστορίας και λαογραφίας με θέμα: «Πτυχές της αρχαίας ιστορίας του Ρουμλουκιού».
Την ημερίδα παρουσίασε ο αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξανδρείας και αν. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων.

Καθήκοντα Προέδρου της Συνεδρίας ανέλαβε η κ. Παναγιώτα Παπαδήμου, εκπαιδευτικός, κριτικός και σύμβουλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Εισηγητές ήταν α) ο κ. Ιωάννης Μοσχόπουλος, νομικός και ιστορικός ερευνητής με θέμα: «Η πεδιάδα του Αλιάκμονα από την εποχή του Αριστοτέλη μέχρι την έλευση του Αποστόλου Παύλου», β) ο κ. Δημήτριος Πανταζόπουλος, θεολόγος και δημοσιογράφος με θέμα: «Αρχαιοελληνικά έθιμα που επιβίωσαν στη Ρουμλουκιώτικη παράδοση» και γ) ο κ. Γρηγόριος Γιοβανόπουλος εκπαιδευτικός και ιστορικός ερευνητής με θέμα: «Εις τον μεν πατέρα οφείλω το ζην, εις δε τον διδάσκαλόν μου οφείλω το εύ ζην. Φίλιππος και Αριστοτέλης δύο μεγάλες προσωπικότητες του τόπου μας».
Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων έγιναν ερωτήσεις από το κοινό και οι εργασίες της Ημερίδας έκλεισαν με την παρουσίαση του τόμου πρακτικών της προηγούμενης ημερίδας τοπικής ιστορίας και λαογραφίας που είχε ως θέμα: «από τον Ρουμλουκιώτικο πολιτισμό» και τις σχετικές απονομές των αναμνηστικών των ΚΒ΄ Παυλείων από τον Σεβασμιώτατο στους συντελεστές της επιτυχημένης Ημερίδας.