Γυρίσματα σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC2

Τηλεοπτικά γυρίσματα σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία προγραμματίζει για 24-31 Ιουλίου το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC2, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο του στρατηγικής επιλογής του Οργανισμού για την ανάδειξη δημοφιλών αλλά και λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών στο εξωτερικό, μέσα από την βιομηχανία του θεάματος.

Ανάλογα «filming trips» με την υποστήριξη του ΕΟΤ, βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αθήνα, Πελοπόννησο και Κρήτη από το Αυστραλιανό τηλεοπτικό ταξιδιωτικό πρόγραμμα «The Travel Bug TV Show» και σε περιοχές της χώρας με υπεραιωνόβια δένδρα ελιάς, από ελληνικό συνεργείο για την DES TV (web tv με έδρα τη Θεσσαλονίκη).

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος: «τα ταξίδια τηλεοπτικών παραγωγών (filming trips) διοργανώνονται από τον ΕΟΤ και τα κατά τόπους Γραφεία του, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής στρατηγικής για την δυναμική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό». Tα γυρίσματα του BBC2 αφορούν στην παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς του διάσημου βρετανού σεφ και τηλεπαρουσιαστή Rick Stein «Rick Stein’s Long Weekends» διάρκειας μίας ώρας, η οποία θα παρουσιάζει την πόλη της Θεσσαλονίκης ως ιδανικό προορισμό τουρισμού πόλεων, καθώς και τόπο γαστρονομικού και πολιτισμικού τουρισμού. Ανάλογα θα παρουσιαστεί και η περιοχή της Ημαθίας. Οι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που παρουσιάζονται στην σειρά, είναι: Κοπεγχάγη, Παλέρμο, Μπολόνια, Ρέικιαβικ, Βερολίνο, Βιέννη κ.α.

Την εκπομπή, παρακολουθούν περί τα έξι εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως. Απευθύνεται σε λάτρεις του φαγητού οι οποίοι αναζητούν ιδέες ολιγοήμερων διακοπών σε ευρωπαϊκές πόλεις. Θα εστιάζει στη γαστρονομική παράδοση της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών αυτής περιοχών, όπως η Ημαθία, καθώς και στα ιδιαίτερα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα των εν λόγω περιοχών. Εκτός από τον ΕΟΤ, την δράση υποστηρίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ της πόλης.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η παραγωγή του τηλεοπτικού προγράμματος «The Travel Bug TV Show»( 05-24/7/16) το οποίο για την 7η σαιζόν του ξεκίνησε γυρίσματα, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, σε Αθήνα, Χανιά, Φαλάσαρνα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Κόρινθο, Καλαμάτα, Στούπα, Ταΰγετο και Τρίπολη. Το show , προβάλλεται πέραν της Αυστραλίας, σε Ρωσία, Κάτω Χώρες, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία μέσω National Geographic και σε N.A. Ασία, Ισπανία, Ινδία, Τουρκία, Πολωνία, Λετονία και ΗΠΑ μέσω Netflix. Όπως επίσης και η σειρά ντοκιμαντέρ, «Η Ελλάδα της Ελιάς»- Ευλογημένα ελαιόδεντρα ανά τους αιώνες, έχει θέμα τα υπεραιωνόβια δένδρα της ελιάς στην Ελλάδα και θα προωθηθεί στο Διαδίκτυο (portal και social media). Θα ολοκληρωθεί σε οχτώ επεισόδια (διάρκειας 45’), ένα για κάθε περιοχή: Κρήτη, Πελοπόννησος, Χαλκιδική, Φωκίδα, Κυκλάδες, Επτάνησα, Αθήνα και Βόρειο Αιγαίο.

πηγή: www.newsbeast.gr