Αλεξάνδρεια: Εξαιρετικές γεύσεις στην "Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας" (φωτογραφίες, βίντεο)

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας διοργάνωσε για 13η χρονιά τη Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο της Αλεξάνδρειας.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τους πάγκους των πολιτιστικών συλλόγων που συμμετείχαν στην εκδήλωση για να γευτεί τις περίφημες παραδοσιακές πίτες. Οι συμμετέχοντες έβαλαν τα δυνατά τους για να παρουσιάσουν πρωτότυπες και παραδοσιακές γεύσεις, με τραγανό φύλλο ανοιγμένο στο χέρι. Τα κιόσκια των πολιτιστικών συλλόγων διακοσμήθηκαν με πολύ μεράκι και φαντασία. Με εργαλεία για την παρασκευή πίτας κι αρτοσκευασμάτων, πλάστες, φούρνο, τσανάκες, ρόδια, κολοκύθες, μουσικά όργανα κι ένα σωρό άλλα αντικείμενα από μια άλλη εποχή.

Τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων παρέλασαν στους δρόμους της πόλης πριν καταλήξουν μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο.

Τα βραβεία απέσπασαν οι σύλλογοι: Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης (300 ευρώ), Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος Βαρασός (150 ευρώ), Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας (50 ευρώ).

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας πέρασε από κάθε πολιτιστικό σύλλογο και πρόσφερε ένα αναμνηστικό τιμής ένεκεν για τη συμμετοχή τους στην σημερινή εκδήλωση.

Τέλος ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακή μουσική και τη συμμετοχή του κόσμου.