Γιόρτασαν στην Αγία Βαρβάρα την παραδοσιακή παραγωγή τσίπουρου (φωτογραφίες, βίντεο)

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας διοργάνωσε την 1η γιορτή παραδοσιακής παραγωγής τσίπουρου στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας.

Στις 12 το μεσημέρι, τα μέλη των συλλόγων που συμμετείχαν στην εκδήλωση (Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τριλόφου "Αριστοτέλης", Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Στενημάχου "Ο Καρατάσος", Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας) με τη συνοδεία των μουσικών κι επισκεπτών, επισκέφθηκαν πέντε καζάνια παραδοσιακής παραγωγής τσίπουρου που λειτουργούν στο χωριό.

Η πορεία διέσχισε το χωριό χορεύοντας, μπήκε στον χώρο των καζανιών, άκουσε από τους υπευθύνους την διαδικασία παρασκευής του τσίπουρου και τέλος γεύτηκε τα μεζεδάκια που είχαν ετοιμάσει οι νοικοκυρές.

Στο τέλος κατέληξε στην πλατεία του χωριού όπου είχε στηθεί γλέντι. Ο καλός καιρός ευνόησε και πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην πρώτη γιορτή τσίπουρου, όπου γεύτηκε εκλεκτά κρεατικά και δωρεάν τσίπουρο που χορήγησαν οι ντόπιοι παραγωγοί.

Τα καζάνια που επισκέφθηκαν είναι των Δουλγερίδη Γεώργιου, Αραμπατζή Στέργιου, Ντόβα Χρήστου, Μανωλίδη Βασίλειου και Καμπά Θεόδωρου.

Μουσική έπαιξαν οι:
Τσιγγενόπουλος Δημήτρης: Γκάϊντα
Γκουτζιλίκας Γιώργος: Κλαρινο
Γκουτζιλίκας Αριστείδης: Αρμόνιο
Γιαρένης Μάρκος: Κρουστά