Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Βεροιείς αεί ποιούσι..." στην Γκαλερί Παπατζίκου

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης για τη φετινή χρονιά, με τίτλο «Βεροιείς αεί ποιούσι...», στην Γκαλερί Παπατζίκου.

“Είναι πολύ ωραία πράγμα οι τέχνες, μας φέρνουν κοντά… ζούμε ξεχωριστές εμπειρίες ανάλογα με το έκθεμα και τη συνθήκη. Είναι μια σημαντική χρονιά για την Γκαλερί Παπατζίκου, αφού συμπληρώνονται δέκα χρόνια λειτουργίας. Γι αυτό τον λόγο θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο μια εορταστική έκθεση. Όσον αφορά την πρώτη έκθεση της χρονιάς, η σκέψη ήταν να τιμήσουμε τον χώρο όπου υπάρχουμε και λειτουργούμε, να τιμήσουμε την πόλη μας. Συμμετέχουν συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς χώρους – τομείς, και παρουσιάζουν το έργο τους, το προϊόν τους. Η έκθεση αποτελείται από ετερόκλητα πράγματα, πράγματα που τα βιώνουμε καθημερινά, έχουνε μια ροή στη ζωή μας”, ανέφερε η υπεύθυνη της Γκαλερί, Βίκυ Παπατζίκου.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:

Συμεών Ματσκάνης - "Στρατιωτικοί Άγιοι & Άγιοι Προστάτες"

&

# Μουσικό συγκρότημα: Εν Βεροία
Στέργιος Μποζίνης - Φώτης Σιμόπουλος (Κώστας Θεοδωρίδης- Σάββας Παπαδόπουλος- -Τάκης Νικολαίδης - Θάνος Τρομπούκης)

# Εργαστήριο Μελισσοκομίας (ΜΕΛΙνάκι)
Πέτρος Πράπας – Μελίνα Χατζίδου

# Οινοποιείο Αργυράκη
Γιώργος Αργυράκης – Κωνσταντίνος Αργυράκης – Σπύρος Αργυράκης – Σάντυ Κουτσαντά.

# Ποιητικός Πυρήνας
Βασίλης Δασκαλάκης – Δημήτρης Καπετανάκης – Δημήτρης Καρασάββας – Σούλης Λιάκος – Δημήτρης Γ. Παπαστεργίου – Παύλος Παρασκευαΐδης – Γιώργος Σιώμος.

# Φιλοξενούμενος καλλιτέχνης Γιάννης Παπαγιαννούλης (θα πραγματοποιηθεί ατομική του έκθεση πριν το Πάσχα)

Οι παρευρισκόμενοι θαύμασαν τα έργα τέχνης, γεύτηκαν κρασιά του Οινοποιείου Αργυράκη και προϊόντα του εργαστηρίου μελισσοκομίας ΜΕΛΙνάκι και διασκέδασαν υπό τις μελωδίες του μουσικού σχήματος Εν Βεροία, όπου οι καλλιτέχνες με μια κιθάρα, έναν μπαγλαμά και μια φυσαρμόνικα ερμήνευσαν τραγούδια των Θεοδοράκη, Χατζηδάκη και Τσιτσάνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 10 Νοεμβρίου 2016.