Εγκαινιάστηκε η διεθνής έκθεση εικαστικών με θέμα τον κοινό τόπο στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Τα εγκαίνια της διεθνής έκθεσης εικαστικών με τίτλο «Κοινός Τόπος (Common Ground)» πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, σε διοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας σε συνεργασία με την εικαστική ομάδα Tee To TuM (σβούρα) και του Συλλόγου καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατARTι.


Δημοσιεύτηκε από Facebook στις Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Οι εικαστικοί καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση Έρη Αγριού, Αρίστος Γρηγοριάδης, Γεωργία Γρηγοριάδου, Λίλια Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνος Καλφούντζος, Στέλιος Καλογεράκης, Πέννυ Κορρέ, Μανώλης Κουφογιαννάκης, Ιωάννης Μονογιός, Ειρήνη Μπάκα, Ντίνος Παλιάν, Γιώργος Πετράκης, Γιώργος Πολίτης, Γιώργος Σαλταφέρος, Ελευθερία Τσουκνάκη, Μαρία Τσουκνάκη, Αλέκα Τσιρώνη, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, Φωτεινή Χαμιδιελή, Βάσω Χαράτση, Xavier Masero, Noriko Yida, Guadalupe Victorica και Bianca Tangade, με τη δική τους τεχνική προσπαθούν να προσεγγίσουν την ιδέα του κοινού τόπου, να βρουν κοινά σημεία, δηλαδή τι μας συνδέει.

Η έκθεση, που ξεκίνησε το ταξίδι της από το Ρέθυμνο, πήγε στην Θεσσαλονίκη και θα κλείσει το ταξίδι της στην Βέροια, θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου.

Οι παρευρισκόμενοι θαύμασαν τα έργα, με τη μουσική υπόκρουση σαξόφωνου, από τον μαθητή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Τάσο Σαρίογλου και τη συνοδεία κρασιού.

Δείτε στο βίντεο δήλωση της εικαστικού Φωτεινής Χαμιδιελή και της Προϊσταμένης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ημαθίας Αγγελικής Κοτταρίδου.