Εγκαινιάστηκε η έκθεση της Κάλλης Καστώρη «εν αναμονή» στην Γκαλερί Παπατζίκου (φωτογραφίες, βίντεο)

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κάλλης Καστώρη με τίτλο: "εν αναμονή" εγκαινιάστηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στην Γκαλερί Παπατζίκου.


Δημοσιεύτηκε από Facebook στις Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Σύμφωνα με την Κάλλη Καστώρη, μέσα σε έναν κόσμο που βρίσκεται σε αέναη κίνηση, το πάγωμα μιας στιγμής λειτουργεί σαν αποκάλυψη: παραμερίζει οτιδήποτε πλαστό, προσποιητό, προσχηματικό και εστιάζει στην ουσία της ανθρώπινης επικοινωνίας –ή στην έλλειψη αυτής. Οι άνθρωποι της πόλης και τα δεσμά τους αποτελούν ταυτόχρονα την αφορμή μιας σειράς παραστατικών πινάκων και εστιάζουν σε ρεαλιστικές εικόνες αδράνειας και χαλαρότητας των κατοίκων της πόλης, κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους, στους οποίους το άτομο παρευρίσκεται, αδυνατώντας να οικειοποιειθεί. Εκεί το άτομο έρχεται σε αντίστιξη με το πλήθος, μέσα στην πολυκοσμία αναδεικνύεται η μοναξιά, μέσα στη βουή, η σιωπή.

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, και πλήθος κόσμου.

Λίγα λόγια για την Κάλλη Καστώρη

Η Κάλλη Καστώρη γεννήθηκε στο Βόλο. Ακολούθησε σπουδές πάνω στη Μουσική και την Κιθάρα έχοντας από πολύ νωρίς τεράστια απήχηση. Έκανε ηχογραφήσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Κάιρο, τη Ρουμανία, τη Σόφια και την ΕΡΤ. Δίδαξε επί σειρά ετών, ενώ έδωσε συναυλίες σε Διεθνή Φεστιβάλ, όπως το Apollonia Festival of Arts στη Βουλγαρία, και το Aalborg στη Δανία.

Τον Μάρτιο του 1988, ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά στον χώρο της μουσικής, το «Classical Guitar», κυκλοφορεί με άρθρο του έχοντας τίτλο «GREEK NOTEBOOK- Colin Cooper visitsVolos», (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ – Ο Κόλιν Κούπερ επισκέπτεται τον Βόλο) στο οποίο ο δημοσιογράφος κάνει αναφορά στη μουσική της: «Είμαι εντυπωσιασμένος από την Κάλλη Καστώρη... παίζει τόσο ευαίσθητα και με τόσο υπέροχο ήχο», περιγράφει.

Από το 2000 και μετά, η Κάλλη Καστώρη αφοσιώνεται πλήρως στην Εικαστική Τέχνη. Τo 2003 περνά πρώτη στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοιτά πρώτη από το εργαστήριο του Γιώργου Γκολφίνου.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, τιμάται με τέσσερις υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ. αποσπώντας την υψηλότερη βαθμολογία.

Έχοντας αποφοιτήσει με άριστα από τη Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., τον Ιούνιο του 2008 βραβεύεται με την υποτροφία του Ιδρύματος Μιχελή για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

Πραγματοποιεί σπουδές στο University of the Arts στο Λονδίνο, (Wimbledon College of Art) με δάσκαλο τον διεθνούς φήμης ζωγράφο Geraint Evans. Το 2011 αποφοιτεί κατακτώντας τον τίτλο «MASTER OF ARTS».

Η δουλειά της παρουσιάζεται σε γνωστές γκαλερί και αίθουσες τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2013, το Hellenic Cultural Center του Λονδίνου πραγματοποιεί ατομική της έκθεση με τίτλο «Freeze» που στάθηκε αφορμή για να δημοσιευθεί σχετικό άρθρο στο Wall Street International Magazine με τίτλο «Kalli Kastori: Freeze».
Εργα της Κάλλης Καστώρη βρίσκονται στην συλλογή του Μουσείου Φρυσίρα, σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κάποια βρίσκονται και σε δημόσιους οργανισμούς και Πινακοθήκες.

Ατομικές εκθέσεις

2016-Έκθεση στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, χώρος Yehudi Menuhin, Βρυξέλλες
-Γκαλερί “Theorema”, Βρυξέλλες
2016 - Έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χώρος Yehudi Menuhin, Βρυξέλλες
- Γκαλερί "Theorema", Βρυξέλλες
2015 - Αέναον, Αθήνα
2013 - Hellenic Centre, Λονδίνο
- Αίθουσα Τέχνης “Καπλανών 5”, Αθήνα
2010 - Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, Μουσείο Κατσίγρα, Λάρισα
- Δημοτική Πινακοθήκη Βόλου, Giorgio de Chirico, Bόλος
2009 - ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ artlife, Aθήνα

Ομαδικές εκθέσεις (επιλογή)

2016 - Art Athina, Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo), Αθήνα
- Γκαλερί Παπατζίκου, "Follow me", Βέροια
2015 - Μουσείο Φρυσίρας, "Εκείνες/ ELLES", Αθήνα
- Γκαλερί Παπατζίκου, "Μικρή Φόρμα", Βέροια
- The Collection Gallery, "Embody", Λευκωσία
2012 - Αίθουσα Τέχνης "Καπλανών 5", Depot/ Μικρά Έργα, Αθήνα
- Aίθουσα Τέχνης “Καπλανών 5” και Δήμος Λαμιέων,”Διαδρομές Τέχνης”, Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας “ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ”
2011 - Galerie Theorema, “Expo Collective”, Βρυξέλες
- Τhe Nunnery Gallery, Interim Show, Wimbledon College of Art, Λονδίνο
2010 - Δημοτική Πινακοθήκη Βόλου, “40x40”, Βόλος
- Sprout Community Arts, “Salad al Fresco”, Λονδίνο
2009 - Πρώην Στρατόπεδο Κόδρα, “Kodra-Fresh”, Θεσσαλονίκη
2008 - Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, “Δημιουργώ Άρα Υπάρχω”, Θεσσαλονίκη
- 5η Biennale Νέων Καλλιτεχνών, Ξενοδοχείο Maris, Κρήτη
2007 - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, έργα μικρών Διαστάσεων, Θεσσαλονίκη

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεμβρίου 2016.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17.00¬21.00 Τετάρτη, Σάββατο 10.00¬14.00