Πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Στα πλαίσια εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων - Αποστράτων της Ι ΜΠ "ΣΜΥΡΝΗ", που τιμάται στις 21 Νοεμβρίου, η 1η Μεραρχία Πεζικού σε συνεργασία με την ΕΑΑΣ Παράρτημα Ν. Ημαθίας, πραγματοποίησαν εορταστική εκδήλωση, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Βέροιας.


Δημοσιεύτηκε από Facebook στις Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υποστράτηγος Χρήστος Σίμος. Ο κος Σίμος αναφέρθηκε στην Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων και στην Θεοτόκο, προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθησε χαιρετισμός και ομιλία του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Ο κκ Παντελεήμων μετέφερε το μήνυμα της εκκλησίας για την εορτή της 21ης Νοεμβρίου, την ημέρα που καθιερώθηκε ως γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ταγματάρχης Πεζικού Πέτρος Παρίσκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων, στις αγωνιστές προσπάθειες των Ελλήνων για την υπεράσπιση της Ελευθερίας του τόπου, στους πολεμιστές των Ελληνικών δυνάμεων που επέδειξαν θάρρος, ανδρεία και γενναιότητα, στην δημιουργία των Ενόπλων Δυνάμεων και την προσφορά τους στην κοινωνία.

Έπειτα ακολούθησε η ομιλία του Αντιστράτηγου ε.α. Κωνσταντίνου Κωνσταντάρα. Ο κος Κωνσταντάρας αναφέρθηκε στον τίτλο της έκθεσης «Η καθ’ ημάς Ανατολή», στον Ελληνισμό της Ανατολής, στην ιστορία, τον πολιτισμό και την οικονομία του. Πληροφόρησε το κοινό για το τι πρόκειται να δει στην Πολυθεματική Έκθεση, με το φωτογραφικό υλικό και τα μουσειακά εκθέματα.

Στον συντονισμό της εκδήλωσης ήταν ο Ταγματάρχης Κουτούλας Γιώργος.

Στην συνέχεια οι αρμόδιοι επικεφαλής των θεματικών ενοτήτων της έκθεσης είπαν λίγα λόγια για το κάθε θέμα. Μίλησαν: η κα Χειμονοπούλου για τους Στρατιωτικούς Αγίους, η κα Κοντογουλίδου για τους Μικρασιάτες Φιλοσόφους, ο κος Τομπουλίδης, εκπροσωπώντας την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, για τις Φορεσιές του Πόντου και τα Μουσικά Όργανα, η κα Τενεκετζόγλου, εκπροσωπώντας την Θρακική Εστία Βέροιας, για την ιστορία της Θράκης και ο κος Κοτζαερίδης για την Προύσα.

Οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν στον 2ο όροφο της Λέσχης, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πολυθεματικής έκθεσης. Το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει το φωτογραφικό και μουσειακό υλικό ενώ στην συνέχεια διασκέδασε με το χορευτικό τμήμα της Θρακικής Εστίας Βέροιας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέροιας κος Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Ασλάνογλου, οι Βουλευτές Αντωνίου, Ουρσουζίδης, ο πολιτευτής κος Μπαρτζώκας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.