Το «Χωριό των Ευχών» στον Παλαιό Πρόδρομο Ημαθίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιού Προδρόμου σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις το διήμερο 17-18 Δεκεμβρίου στον Παλαιό Πρόδρομο Ημαθίας. Το ΔΣ του συλλόγου αναφέρει:

"Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Παλαιού Προδρόμου σας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη πλατεία του χωριού στις 17 & 18 Δεκεμβρίου στο «Χωριό των Ευχών», μια μικρογραφία ενός χριστουγεννιάτικου χωριού.

Την πρώτη μέρα 17/12 και ώρα 18:00 θα ξεκινήσουμε με το άναμμα του δέντρου των ευχών και με το στολισμό του με τις κάρτες ευχών.
Ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί σε μια κάρτα που θα φτιάξουν τα παιδιά να γράψει τις ευχές του για τα φετινά Χριστούγεννα και για τον ερχομό του νέου έτους.
Στη συνέχεια η παιδική χορωδία Μελίκης και Περιχώρων θα ψάλλουν τα κάλαντα και θα τραγουδήσουν διάφορα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στις 19:00 την σκυτάλη θα παραλάβουν τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας συμμετέχοντας με τη θεατρική παράσταση «Όταν ο Άι Βασίλης συνάντησε τον Χριστό». Τι δώρο να κάνει ο Άι Βασίλης σ ένα μωράκι που όλοι λένε πως είναι και βασιλιάς; Τι να Του χαρίσει; Ένα στέμμα, ή μία κουδουνίστρα;
Και τι να κάνει για τα «δύσκολα δώρα» των παιδιών; Αποφασίζει λοιπόν να επισκεφτεί αυτό το ξεχωριστό παιδί, έστω και με άδεια χέρια, προκειμένου να αποφασίσει εκεί, τι δώρο Του ταιριάζει. Έτσι, φτάνει στη φάτνη και τότε, όλα αλλάζουν... Ένα έργο που συνδυάζει με λεπτότητα την αλήθεια με τη φαντασία. Ένα αντάμωμα που θα ικανοποιήσει τα μικρά αλλά και... τα μεγάλα παιδιά.

Την δεύτερη μέρα 18/12 και ώρα 18:00 θα παρουσιασθεί από την παραμυθού κ. Όλγα Κουτμιρίδου το χριστουγεννιάτικο παραμύθι « Μαγικά Χριστούγεννα».

Στη συνέχεια το κατηχητικό της ενορίας του χωριού μας θα τραγουδήσουν τα κάλαντα και διάφορα τραγούδια, ενώ στις 19:00 το τμήμα της Δημιουργικής κίνησης και σύγχρονου χορού θα παρουσιάσει μια μουσικοχορευτική παράσταση από τον κόσμο των χριστουγεννιάτικων παραμυθιών.

Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των δώρων από τα λαχειοφόρο αγορά καθώς και η «πτήση των ευχών». Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν ψηλά στον ουρανό ένα ιπτάμενο φανάρι ευχών, κάνοντας παράλληλα μια ξεχωριστή ευχή για τα φετινά Χριστούγεννα.

Στη συνέχεια μια παρέα έφηβων αγοριών θα παίξουν live διάφορα τραγούδια, οδηγώντας σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ που θα ακολουθήσει και θα σημάνει και το τέλος αυτού του διήμερου χριστουγεννιάτικου χωριού.

Παράλληλα θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικα περίπτερα, στα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά και ευχάριστα, όπως:

 Το Ζαχαρόσπιτο, το οποίο θα περιλαμβάνει ζαχαρωτά και καραμέλες.

 Το «Εργαστήρι των Ξωτικών» όπου οι μικροί φίλοι μας αλλά και οι μεγαλύτεροι θα δραστηριοποιηθούν σε διάφορες καλλιτεχνικές χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες.

 Το «ρόφημα των Ξωτικών» με διάφορα ζεστά ροφήματα για όλους.

 Face Painting, στο οποίο καταξιωμένες αισθητικοί θα επιμεληθούν με χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ όλους τους μικρούς επισκέπτες.

 Η «Ευχούπολη» όπου θα υπάρχουν οι κάρτες με τις οποίες θα στολισθεί το δέντρο των ευχών.

 Θα προβληθούν χριστουγεννιάτικες ταινίες για μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους μας.

 Γωνιά Άι Βασίλη. Το πιο σημαντικό περίπτερο φέτος, θα είναι η γωνιά του Άι Βασίλη με βασικό σκοπό να συγκεντρωθεί υλικό για τα παιδιά της Πρωτοβουλίας για το Παιδί. Ο κάθε επισκέπτης καλείται να δωρίσει σε αυτό το περίπτερο οτιδήποτε νομίζει ό, τι κάνει ένα παιδί χαρούμενο. Στο τέλος ο σάκος του Άι Βασίλη θα ταξιδέψει στο σπίτι της Βεργίνας Ημαθίας (Ξενώνας μακροχρόνιας φιλοξενίας παιδιών) «Πρωτοβουλία για το Παιδί» και θα δωρίσει τα δώρα στα 27 παιδιά του σπιτιού.

 Χριστουγεννιάτικο bazaar από τα παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου μας

Δεν μπορούμε όλοι να κάνουμε σπουδαία πράγματα, μπορούμε όμως να κάνουμε μικρά... με πολύ αγάπη... Γιατί το μόνο που αξίζει στα παιδιά είναι να χαμογελούν. Καλούμε όλους μικρούς και μεγάλους να έρθουν και να φωτίσουν αυτό το μικρό χωριό!".