Άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων «Νάουσα, Πόλη του Οίνου 2016» (φωτογραφίες, βίντεο)

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου άνοιξε η αυλαία των τριήμερων εκδηλώσεων «Νάουσα, Πόλη του Οίνου 2016», στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς «Βέτλανς. Η επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και δίνει τη δυνατότητα στους οινοποιούς να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο κοινό και στους υπευθύνους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Την σημερινή ημέρα το κοινό είχε την δυνατότητα να δοκιμάσει ξινόμαυρο κρασί από παραγωγούς της περιοχής, συνοδεία τοπικών εδεσμάτων (αλλαντικών, τυροκομικών, σαλιγκαριών, μελιού, μαρμελάδων και γλυκών).

Οι παρευρισκόμενοι συνομίλησαν με τους τοπικούς παραγωγούς, ψήφισαν το κρασί της αρεσκείας τους, θαύμασαν τα κοσμήματα και τα ξυλόγλυπτα ενώ τα παιδιά δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με φελλούς, στην Παιδική Γωνιά.

Μια χαρούμενη Χριστουγεννιάτικη νότα έδωσαν οι Φίλοι Καρναβαλιού της Νάουσας με τα μικρά ξωτικά, όπου μοίρασαν μπρελόκ φτιαγμένα από φελλούς κι έψαλλαν τα κάλαντα.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα εκδήλωση "Η πρόσφατη Ιστορία του κρασιού Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Νάουσα (1970-2016), μέσα από τη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν". Ένα ταξίδι στο χρόνο, για τους ανθρώπους που σημάδεψαν την πρόσφατη ιστορία του κρασιού της Νάουσας.

Την εκδήλωση συντόνισαν οι Αλέξανδρος Οικονόμου και Τάκης Μπάϊτσης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Ζώνης Νάουσας, Γιώργος Φουντούλης.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ!