Επιτυχημένη η εκδήλωση της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Γνωρίστε τον τόπο μας» (φωτογραφίες, βίντεο)

Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της 1ης Μεραρχίας Πεζικού με τίτλο «Γνωρίστε τον τόπο μας» στην Λέσχη Αξιωματικών Βέροιας, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.

“Οι Αξιωματικοί και Στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Βέροια, κατάγονται από διάφορους τόπους καταγωγής. Στην προσπάθεια να γνωρίσουμε την Ελλάδα κλήθηκαν άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους, για να μας μεταφέρουν χρώματα, εικόνες και γεύσεις της περιοχής τους. Με έντυπο και οπτικό υλικό, με μεζέδες και ροφήματα παρουσιάζουν τον τόπο τους, απλά γιατί νιώθουν περήφανοι γι αυτόν. Αυτός είναι ο κεντρικός σκοπός της εκδήλωσης, να αισθανθούμε περήφανοι για τον τόπο μας, την Ελλάδα”, είπε στον χαιρετισμό του ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Χρήστος Σίμος.

Παραγωγοί και πολλοί επαγγελματίες από τις περιοχές των Σερρών, της Ημαθίας, των Γρεβενών, της Κοζάνης, της Ηπείρου, της Πιερίας, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης και των Νησιών του Αιγαίου, παραχώρησαν αφιλοκερδώς τα παραδοσιακά προϊόντα τους για να τα γευτούν άνθρωποι, που δεν έτυχαν να επισκεφθούν αυτές τις περιοχές.

Οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στον χώρο, συνομίλησαν με τους υπεύθυνους του κάθε περιπτέρου και στη συνέχεια διασκέδασαν με το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα:

Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας
Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας
Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιθέας
Σύλλογος Κρητικών Βέροιας
Θρακική Εστία

Μετά την παρουσίαση κάθε συλλόγου, ο Στρατηγός απένειμε αναμνηστικό στους προέδρους των συλλόγων.

Ακολούθησε η κλήρωση των δώρων, όπου οι τυχεροί κέρδισαν παραδοσιακά προϊόντα, τοπικούς τουριστικούς οδηγούς και διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: Δήμαρχος Βέροιας κος Βοργιαζίδης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Ασλάνογλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Σοφιανίδης, Περιφερειακή Σύμβουλος κα Καρατζιούλα, εκπρόσωπος της εκκλησίας, Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ημαθίας, Πρόεδρος Ένωσης Εφέδρων Αξιωματικών, Διοικητής της Σχολής Αεροπορίας Στρατού, Διοικητής της Β’ Μοίρας Καταδρομών, συνάδελφοι και πλήθος κόσμου.

{jlex}flickr:72157678209420721{/jlex}