Συγκινητική η εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Κυριώτισσας (φωτογραφίες, βίντεο)

Η ομάδα Απάνοιξη της Κίνησης Πολιτών Κυριώτισσας διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Ίδε ο Άνθρωπος!», το βράδυ της Μ. Τετάρτης, στο Ζαχαροπλαστείο «Σερεμέτας», στη Βέροια.

Τα μέλη της ομάδας παρουσίασαν σε μονόπρακτα ιστορίες για ανθρώπινα και Θεία Πάθη.

Ακούστηκαν στίχοι του Διονυσίου Σολωμού και της Emily Dickinson, του T. S. Eliot και του Dylan Thomas, κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, υπό τους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, ποιήματα και ιστορίες που χαράχτηκαν στη μνήμη των μελών της ομάδας. Αναφορές σε ομορφιές του χθες,  σε πονεμένες ιστορίες ανθρώπων που σήκωσαν τον δικό τους σταυρό, μία ιστορία της Β. Χατζίκου και κλείνοντας την τραγική ιστορία μιας μάνας που έχασε το μονάκριβο παιδί της στο δυστύχημα των Τεμπών, όπου 21 μαθητές του Μακροχωρίου έχασαν πρόωρα τη ζωή τους, στις 13 Απριλίου 2003. Σε αυτό το σημείο τα δάκρυα στα μάτια των παρευρισκομένων δεν μπορούσαν να κρυφτούν.

Πήραν μέρος:

Γιάννης Αγγέλογλου, Γιάννης Καισαρίδης, Μάγδα Καισαρίδου, Ρηνούλα Καρανίκα, Βίκυ Κατάκη, Ειρήνη Κωστοπούλου, Αργύρης Μπουρντένας, Βέρα Παπαδίνα, Γιάννης Σαββαΐδης, Γιώτα Σαββαΐδου, Δημήτρης Τσαφής, Βίκυ Τζιμηροπούλου, Μαίρη Τσίγκα.

{jlex}flickr:72157679964836652{/jlex}