Εγκαινιάστηκε η έκθεση βυζαντινών τεχνών με τίτλο "Χρώμα Βυζαντίου" στην Βέροια

Τα εγκαίνια της 4ης Έκθεσης Έργων της Σχολής Βυζαντινών Τεχνών, της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας, Ναούσης & Καμπανίας, με τίτλο «Χρώμα Βυζαντίου», πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουνίου, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας.


Η έκθεση διοργανώνεται στα πλαίσια των ΚΓ' Παυλείων και θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου 2017, με ελεύθερη είσοδο προς το κοινό.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Σχολή Αγιογραφίας και Βυζαντινών Τεχνών της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσιάζει τα έργα των μαθητών-τριών του τρέχοντος σπουδαστικου έτους (2016-17).

Στην έκθεση φιλοξενούνται έργα από το 1°, 2° και 3° έτος του τμήματος Αγιογραφίας, καθώς και από το τμήμα «Δια βίου», που λειτουργεί στη Σχολή.

Επίσης, παρουσιάζονται έργα από τα τμήματα Ψηφιδωτού, Εγκαυστικής, Ξυλόγλυπτου, Βιτρό και από το παιδικό τμήμα «Βυζαντινής Προπαιδείας».

Τα έργα, προερχόμενα από μαθητές και μαθήτριες των αντίστοιχων τμημάτων της σχολής, είναι άξια θαυμασμού και ένα δείγμα της δουλειάς και της γνώσης που έλαβαν οι σπουδαστές από τους εξέχοντες καθηγητές τους.

Λίγα λόγια για τη Σχολή Αγιογραφίας και Βυζαντινών Τεχνών

Η Σχολή Αγιογραφίας και Βυζαντινών Τεχνών λειτουργεί από το 1996, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ Παντελεήμονος, του οποίου αποτέλεσε έμπνευση. Στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Ι.Μ. Παναγίας Δοβρά και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας, Ναούσης & Καμπανίας

Στη σχολή λειτουργούν τα τμήματα Αγιογραφίας, Ψηφιδογραφίας, Ξυλογλυπτικής, Υαλογραφίας (Βιτρό), Εγκαυστικής και παιδικό τμήμα «Βυζαντινής Προπαιδείας».

Επιπλέον, πραγματοποιούνται τμήματα «Δια βίου», με ολοκληρωμένες αγιογραφικές παραστάσεις και σεμινάρια (π.χ. στιλβωτό), μέσα στο εκάστοτε σπουδαστικό έτος.

Επιμέλεια Δ. Τ. έκθεσης: Αραμπατζή Χριστίνα - Φιλόλογος

«Χρώμα Βυζαντίου»
Διάρκεια: 1-25 Ιουνίου 2017
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά & Σαβ/κα: 9.30 - 12.30 και 18.00 - 21.00
Είσοδος: Ελεύθερη
Τηλ. Επικοινωνίας: Τσιτούρας Εμμανουήλ - 6944433151 | Καραλή Ειρήνη - 6978507979

{jlex}flickr:72157684450581416{/jlex}