Εγκαινιάστηκε η έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας με θέμα "Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα" στην Βέροια (φωτογραφίες)

Τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής και Φωτογραφίας με θέμα "Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα", που διοργανώνουν το 3ο ΓΕΛ Βέροιας- Erasmus+, ο Δήμος Βέροιας και το ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, πραγματοποιήθηκαν το  Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Βέροιας.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + με τίτλο "Innovative Schools & Creative Approaches " με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που τιμάται στις 10 Δεκεμβρίου.

Τα έργα είναι των μαθητών της Γ' τάξης του 3ου ΓΕΛ Βέροιας στο πλαίσιο του μαθήματος Καλλιτεχνικό Σχέδιο και των μαθητών παλαιότερων τάξεων του 3ου Γυμνασίου Βέροιας στο πλαίσιο του μαθήματος Καλλιτεχνική Παιδεία.

Ακόμη εκτίθενται έργα ζωγράφων από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στο κίνημα «STOP MARE MORTUM» που έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά κυρίως των κυβερνώντων, για να σταματήσει επιτέλους το μαρτύριο χιλιάδων συνανθρώπων μας που πνίγονται καθημερινά στην Μεσόγειο προσπαθώντας να σώσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους από την φρίκη του πολέμου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Βέροιας, Καρακώστα Αναστασία και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Βέροιας, Γιώργος Σοφιανίδης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η εκπαιδευτικός Αναστασία Ασικίδου.

Οι θεατές παρακολούθησαν επίσης σε βίντεο τις περιπέτειες που αντιμετώπισαν δύο Σύριοι μετανάστες, μέχρι να φτάσουν στην χώρα μας.

Συμμετείχε η Σχολική Χορωδία των Δημοτικών Σχολείων Βέροιας, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αναγνώστου και η εκδήλωση έκλεισε με την μπάντα των χάλκινων που έπαιξαν παραδοσιακή μουσική της Μακεδονίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκέμβρη. 

{jlex}flickr:72157688201075762{/jlex}