Άνοιξε τις πύλες του το Καράβι των Ξωτικών στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Το μεσημέρι του Σαββάτου, πρώτη ημέρα του Δεκέμβρη, μετά την παρέλαση των κρουστών στους δρόμους της πόλης, οι μπάντες κι ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ελιάς.

Οι δύο μπάντες ΜΠΑΝΤΑ ΔΡΟΜΟΥ του ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟΥ και BATALA SALONIKA παρουσίασαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλόφωνα κ.α.), διασκευασμένα με κέφι για κρουστά και χορό.

Τα νταούλια, τα αφρικάνικα τύμπανα, τα ντέφια, οι κουδούνες, οι σφυρίχτρες, οι μαράκες, τα ταμπούρα και πλήθος άλλων κρουστών με τους ξέφρενους ρυθμούς τους, μαζί με τις τρομπέτες και τα τρομπόνια, παρέσυραν το κοινό στο εορταστικό κλίμα.

Τα ξωτικά, ο ξυλοπόδαρος και τα γλυκίσματα, που ετοίμασε με πολύ μεράκι ο σύλλογος ζαχαροπλαστών Βέροιας, και μοίρασε το κάρο της αγάπης ξετρέλανε τα παιδιά. Πολλά από αυτά εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και πόζαραν δίπλα από το άλογο του κάρου.

Η γιορτή συνεχίστηκε με την πρώτη παράσταση των εορταστικών εκδηλώσεων με τίτλο» «Η μαγιά των Χριστουγέννων», που δόθηκε στο Καράβι των Ξωτικών και παρακολούθησαν μικροί και μεγάλη με μεγάλη χαρά.