Εορτάστηκε η Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων στην Ι Μεραρχία Πεζικού στην Βέροια (φωτογραφίες)

Ανήμερα της 21 Νοεμβρίου, Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, εορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

Το πρωί της Πέμπτης, στο Στρατόπεδο ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΜΥΝΤΑ όπου είναι η έδρα της Ιης Μεραρχία Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ», η θρυλική ΣΙΔΗΡΑ ΜΕΡΑΡΧΙΑ, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, εντός του στρατοπέδου και δοξολογία, από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα.

Ο Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Τσιαλίκης Αστέριος εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων και συντόνισε την εκδήλωση.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, τον Στρατηγό Διοικητή της Πρώτης Μεραρχίας Πεζικού Σάββα Κολοκούρη, τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, τον Αστυνομικό Διοικητή Διονύση Κούγκα, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκο Παλαμούτη, τον εκπρόσωπο της Σχολής Μετεκπαίδευσης
& Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού παραρτήματος Ημαθίας και τον εκπρόσωπο Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών Στρατού Ημαθίας.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή κι απαγγέλθηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν ηθικές αμοιβές στους εξής:

  • Ανχης (ΜΧ) Κωνσταντίνος Μπέλλος, Μετάλλιο Υπηρεσιών Αξιωμτικού Επιτελούς
  • Ανχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Τσάγκας, Μετάλλιο Ευδόκιμης Διοίκησης
  • Τχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Πολυχρονίου, Μετάλλιο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικα
  • Τχης (ΠΖ) Ηλίας Καραϊωσήφ, Μετάλλιο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικα
  • Τχης (ΤΘ) Θεοφάνης Σιώζος, Μετάλλιο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικα
  • Τχης (ΑΣ) Γεώργιος Κολοβός, Μετάλλιο Ευδόκιμης Διοίκησης

ΕΠΟΠ Επχιας (ΠΖ) Απόστολος Περήφανος, Διαμνημόνευση συμμετοχής σε Ειρηνευτική Αποστολή

Έπειτα, στα πλαίσια της δράσης «Ανοιχτά Στρατόπεδα», που εφαρμόστηκε και σε άλλα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα, οι επισκέπτες, καθώς επίσης και μαθητές σχολείων (6ο Γυμνάσιο Βέροιας, 9ο και 12ο Δημοτικά Σχολεία Βέροιας), με τους δασκάλους και καθηγητές τους, παρακολούθησαν επίδειξη οπλικών συστημάτων.

Στο τέλος παρατέθηκε καφές, ενώ στους μαθητές προσφέρθηκαν κρουασάν και χυμοί.

View this gallery on Flickr