Παραδοσιακό γλέντι με πατινάδες, χορούς και ναουσαίικη σάτιρα

Ένα παραδοσιακό γλέντι με πατινάδες, χορούς και ναουσαίικη σάτιρα διοργάνωσε χτες Τσικνοπέμπτη (20/02/2020) ο Δήμος Νάουσας, στην πλατεία Καρατάσου, σε συνεργασία με τους λαογραφικούς συλλόγους, τη συμμετοχή εθελοντών και πλήθους κόσμου.

Την έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας,παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Δώρας Μπαλτατζίδου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκε το καλύτερο σχέδιο του διαγωνισμού «Γίνε νονός της Αποκριάς» με το βραβείο «Δημήτρης Σκούπερ», ο οποίος διεξήχθη - κατόπιν πρόσκλησης - με την συμμετοχή σχολείων του Δήμου. Ειδικότερα, βραβεύτηκε το έργο των μαθητριών της Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, Βασιλικής Τσαρνούχα και Αγγελικής Βλάχου, ενώ τιμητική διάκριση έλαβαν τα εικαστικά έργα της μαθήτριας της ΣΤ΄ τάξης του 6ου Δημοτικό Σχολείου, Δήμητρας Γκαγκούση και της μαθήτριας της Α1 τάξης του 2ου Γυμνασίου Νάουσας, Κατερίνας Κεχαγιά.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το μουσικό πρόγραμμα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Νάουσας, ενώ στη συνέχεια άφθονο γέλιο χάρισε στον κόσμο η Ομάδα «Ανταρτών» με το σατιρικό, που παρουσίασε με θέμα «Η λίμνη των κούρκων».

Ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακή μουσική με πατινάδες, μουσική και χορούς από όλη την Ελλάδα από τους λαογραφικούς συλλόγους Όμιλος «Γενίτσαροι & Μπούλες», Λύκειο Ελληνίδων, «Πυρσός», «Αράπιτσα», Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων, Σύλλογος «Ο Νταβέλης», «Άρκτος» Αρκοχωρίου και με την συνοδεία των παραδοσιακών οργανοπαικτών του Δήμου Νάουσας.