‘Οι χαρταετοί της καρδιάς μας’ - Έκθεση-Bazaar της δράσης των Ελληνίδων Bloggers στη Βέροια

Οι Ελληνίδες Bloggers γράφουν:

Ο χαρταετός, εκτός από το όμορφο παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων, έχει  ιδιαίτερο συμβολισμό.  Ξεκινά η κατασκευή του με τόση χαρά, στολίζεται με χρώματα πολλά, σαν το ουράνιο τόξο που ξεπροβάλει μετά τη μπόρα και γεμίζει χαρά τις παιδικές ψυχούλες.  Και όταν έλθει η ώρα να τον στείλουμε ψηλά στον καταγάλανο ουρανό, είναι σα να στέλνουμε ένα κομμάτι της ψυχής μας να φτάσει εκεί ψηλά, να αγγίξει νοερά το "Θείον" και να δώσει όσα ο νους και η καρδιά μας εύχεται και επιθυμεί!!!  Κι αυτός, βάζοντας τα δυνατά του για να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών μας, σηκώνεται με καμάρι και πετά αγέρωχος και ελεύθερος και προσπαθεί να πάει ψηλά, όλο και πιο ψηλά.  Και όσο οι δικές μας ευχές μεγαλώνουν, τόσο και η δική του δύναμη μεγαλώνει και γεμάτος ορμή  ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά.  Θαρρείς πως θέλει να φτάσει ΕΚΕΙ που μόνο η αγάπη έχει θέση και οτιδήποτε άλλο αλλοιώνεται, σβήνει και χάνεται!!!

Aγαπημένοι μας φίλοι,

ελάτε να "πετάξουμε" όλοι μαζί τους χαρταετούς της καρδιάς μας  για την "Πρωτοβουλία για το Παιδί".  Για τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και έχουν την ανάγκη όλων μας.  Τώρα πια ξέρουμε πολύ καλά ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,  και όσο πιο πολλοί ενώσουμε τα χέρια γι΄αυτό το σκοπό, τόσο πιο ψηλά θα φτάσουν οι χαρταετοί μας!!!

Οι Ελληνίδες Bloggers ιδρύθηκαν τον Μάϊο του 2012. Είναι μία πολυάριθμη ομάδα γυναικών (300 γραμμένες στο blog και πολλές άλλες που συνεργάζονται μέσω e-mail) που έταξε σκοπό να πραγματοποιεί δράσεις υπέρ κοινωνικών οργανώσεων, υπηρετώντας την αλληλεγγύη και την φιλαλληλία μεταξύ των ανθρώπων. Βάζοντας κάθε φορά μία θεματική ενότητα, τα μέλη της δημιουργούν  έργα υψηλής αισθητικής, τα οποία εκθέτουν και πωλούν, ώστε να αποδοθεί ένα έσοδο, υπέρ του Οργανισμού που κάθε φορά επιλέγουν.

Μετά από τον «Καλό Σαμαρείτη» στην Πτολεμαΐδα, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας –Θράκης στη Θεσσαλονίκη, το Χαμόγελο του Παιδιού στο Αίγιο, το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι, το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα στην Πάτρα, τη «Λάμψη» στη Θεσσαλονίκη, το Χριστοδούλειο Ίδρυμα στην Αθήνα, τη «Φλόγα» στη Ναύπακτο, κ.α.  ήρθε ώρα για τη Βέροια και την Πρωτοβουλία για το Παιδί.

Η έκθεση – Bazaar της Δράσης των Ελληνίδων Bloggers θα γίνει στο Δημαρχείο της Βέροιας, από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή  15 Μαρτίου 2015 και έχει θέμα της τους χαρταετούς της καρδιάς.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στις 11:00 πμ.

Θα εκτεθούν έργα από όλη την Ελλάδα και τα έσοδα θα διατεθούν για την λειτουργία των Σπιτιών της Πρωτοβουλίας για το Παιδί.

Οι ώρες λειτουργίας είναι: το πρωΐ  από 10:00 έως 14:00 και το απόγευμα  από τις 17:00 έως τις 21:00.

Η εκδήλωση αφιερώνεται στη  μνήμη της Μπέττυ Λειβαδιώτη, που χάθηκε πρόσφατα.