Η γιορτή για την ημέρα της γυναίκας στον Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

vlaxoi ginaika

Μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι γυναίκες, φίλες και μέλη, του τμήματος Γυναικών του «Συλλόγου Βλάχων Βέροιας» την περασμένη Τετάρτη 11 Μαρτίου στην «Λέσχη Αξιωματικών» με αφορμή την Γιορτή της Γυναίκας στο «απογευματινό» που διοργανώθηκε.
Σε μια γεμάτη από γυναίκες αίθουσα της Λέσχης αξιωματικών, η Κα Ελβίρα Φουρκιώτη (από τα παλαιότερα και τα πιο δραστήρια μέλη του Συλλόγου) καλωσόρισε όλες τις Φίλες με σύντομη ομιλία, αρκετά αστειάκια και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων.

Η ορχήστρα του Δημήτρη Παράσχου έπαιξε και συνόδευσε την μελωδική φωνή του Γιώργου Μανέκα στο τραγούδι.

Η συμμετοχή στα βλάχικα τραγούδια και στους Βλάχικους χορούς ήταν καθολική και όλες οι παρευρισκόμενες είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν, να συζητήσουν και να χορέψουν σε ένα υπέροχο απογευματινό.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κος Αντώνιος Τούσικος, καλωσορίζοντας όλες τις παρευρισκόμενες που για ακόμη μια φορά στήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του συλλόγου, μεταφέροντας τα λόγια του Ωνάση λέγοντας πως: «Όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν καμμιά αξία αν δεν υπήρχε η ΓΥΝΑΙΚΑ πάνω στη Γη.»

vlaxoi ginaika2

Ιδιαίτερα Θετική εντύπωση προκάλεσε η σύντομη αλλά μεστή και πολύ συγκινητική ομιλία της Κας Έλενας Βαφείδου (σύζυγος του προέδρου των Βλάχων) που τόνισε τις πολλαπλές και πολυάριθμες αξίες και ιδιότητες που έχει μια γυναίκα σαν Μάνα, Σύντροφος, Ερωμένη, Νοικοκυρά και εργαζόμενο άτομο, καταλήγοντας ότι η αξία της δεν αναγνωρίζεται και δεν εκτιμάται όσο θα έπρεπε κυρίως από τις ίδιες τις Γυναίκες.

Σύντομο χαιρετισμό αλλά και για τους μεγάλους κινδύνους για τον καρκίνο του μαστού που άρχισε να προσβάλει και τους άντρες απηύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας Κ. Ψωμιάδου Μαρίνα τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για προληπτικό έλεγχο και μαστογραφία από όλες τις γυναίκες.

Την εκδήλωση τίμησαν την παρουσία τους η Δημοτική Σύμβουλος του τοπικού Διαμερίσματος Βέροιας Κα Συρμίκα Τζίμα-Τόπη, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς Κα Τζίμα Αγορίτσα και η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας Κ. Ψωμιάδου Μαρίνα.