Νάουσα: Οι εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

estia-mouson 1

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Νάουσας το πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν την Κυριακή 21 Ιουνίου και είναι οι εξής:

In Classical Mode (Α΄μέρος), (Εστία Μουσών, 11.30)

Ρεσιτάλ κιθάρας του Αναστάση Στοΐδη
Θα ερμηνεύσει έργα από όλες τις στυλιστικές περιόδους της μουσικής τέχνης των συνθετών Ντόουλαντ, Μπαχ, Λενιάνι, Μπάριος, Βίλα Λόμπος, Μπρόουερ.
Συμμετέχει και η Αλίκη Κελεμουρίδου η οποία θα τραγουδήσει έργα των συνθετών
Α. Σκαρλάτι και Α.Λ. Βέμπερ.

Μουσικό event: In JAZZ Mode (Β΄μέρος)
Μουσικό δημιουργικό event με βάση τον αυτοσχεδιασμό στη Jazz. Συμμετέχουν οι: Λάζαρος Μπίντσης - Άλτο σαξόφωνο
Άλεξ Ιωσηφίδης - Jazz πιάνο
Ασημίνα Ματζίρη – Τύμπανα

In Kids mode (Δημοτικό Θέατρο, 19.00)
«Ο Παραμυθοράφτης»

Το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας «Εστία Μουσών» διοργανώνει τη γιορτή των Τμημάτων Μουσικοκινητικής Αγωγής, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. Η γιορτή είναι ένα μουσικό παραμύθι με τίτλο «Ο Παραμυθοράφτης», όπου θα συμμετέχουν τα παιδιά των τμημάτων Α΄& Β΄ έτους της Μουσικής Προπαιδείας.
Διασκευή-Επιμέλεια-Διδασκαλία: Δήμητρα Μητρέντση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

In Greek mode (Πλατεία Καρατάσου , ώρα 21:00)
Συναυλία: «Κλασικά-Ρεμπέτικα»

Το 3ο Γυμνάσιο και το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας συνδιοργανώνουν μια διαφορετική πρωτότυπη συναυλία με τίτλο «Κλασικά-Ρεμπέτικα».
Πρόκειται για συνύπαρξη της ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής μας σε μια διαφορετική απόδοση από παιδική χορωδία και κλασικό οργανικό σύνολο εγχόρδων.
Υπεύθυνοι για την οργάνωση τις συναυλίας είναι ο καθηγητής μουσικής στο 3ο Γυμνάσιο Αποστόλης Ζαφειρίου και η καθηγήτρια βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Μαρίνα Γκοργκάτζε.