Εύηχη Πόλη: Αλλαγή σολίστ στην συναυλία κλασσικής μουσικής

ksenia

Λόγω απρόσμενου προβλήματος υγείας της Αναστασίας Βαινά , η οποία επρόκειτο να συμπράξει ως σολίστ αύριο με τη Σ.Ο.Θ στην εναρκτήρια συναυλία της «εύηχης πόλης», τη θέση της αναλαμβάνει η Ksenia Dubrovskaya. Επισυνάπτουμε το βιογραφικό της!

Ksenia Dubrovskaya

Η Ksenia Dubrovskaya είναι μια χαρακτηριστική ταλαντούχα βιολίστρια της νέας εποχής που το εμπνευσμένο παίξιμό της ξεχωρίζει χάρη στην άψογη τεχνική της και την εξαίσια ικανότητα της να αποδίδει ακόμα και τις πιο λεπτές ιδέες και συναισθήματα των συνθετών.

Κριτικοί της μουσικής, καθώς κα το παγκόσμιο κοινό εκτιμούν ιδιαίτερα την ανοδική πορεία της Ksenia – και τη γλυκιά της μελωδία ,η οποία είναι και η αιτία της θερμής υποδοχής που τυγχάνει σε όλο τον κόσμο.

Η Ksenia γεννήθηκε στην Kolomna κοντά στη Μόσχα και προέρχεται από οικογένεια μουσικών. Σε μικρή ηλικία κατάφερε να κερδίσει σε αρκετούς τοπικούς διαγωνισμούς συμπεριλαμβανομένου και του μουσικού διαγωνισμού «Τσαϊκόβσκι» για νέους μουσικούς.

Έχοντας αποκτήσει διακρίσεις στις τελικές εξετάσεις στο μουσικό κολέγιο, η Κsenia έγινε δεκτή στο κρατικό ωδείο της Μόσχας για σπουδές στο βιολί με καθηγήτρια την Irina Bochkova.

Τότε η Ksenia τελειοποιεί τα προσόντα της για ένα μεταπτυχιακό στη μουσική και στις τέχνες του θεάματος στην ανώτατη μουσικής σχολή της Ζυρίχης, όπου διδάχθηκε από τους καθηγητές Zakhar Bron (βιολί) και Mark Kissoczi (διεύθυνση).

Η Ksenia πάντα είχε ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική δωματίου και έχει συμμετάσχει σε ορχήστρες στην Ευρώπη, την Ασία, και τη Βόρεια Αμερική. Έχει παίξει με ορισμένους διάσημους μουσικούς όπως οι Yury Bashmet, Dmitry Sitkovetsky, LianaI Sakadze, Justus Frantz και Philip Graffan. Ως σολίστ έχει αποδεχτεί προτάσεις να συμμετάσχει σε παγκοσμίου φήμης ορχήστρες υπό τη διεύθυνση των Saulyus Sondetskis, Justus Frantz, Shinnik Kham, Jacek Kaspchek and Helmut Müller – Bryul και κατάφερε να κερδίσει εξαιρετικές κριτικές αναγνώρισης μέσα από την απόδοσή της στο κοντσέρτο Alban Berg's, "In memory of Angel" υπό τη διεύθυνση του Theodor Kukhar.

Η Ksenia προσκαλείται τακτικά σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Από το 2011 έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με το τρίο εγχόρδων Magdalenentrio που ιδρύθηκε από τρεις Ρώσους μουσικούς στο Αμβούργο.

ΒΕΡΟΙΑ ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 , ώρα 21.00 , ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ,
είσοδος ελεύθερη

Συναυλία Κλασικής Μουσικής με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Δ/νση : Χάρης Ηλιάδης
Σολίστ : Ksenia Dubrovskaya , βιολί

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

L.V. Beethoven Εισαγωγή «Egmont»

Brahms Κοντσέρτο για Βιολί

F. Mendelssohn Σκωτική Συμφωνία