Συναυλία αγάπης του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας για το Σύλλογο Καρκινοπαθών (video)

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, η μαθητική πιανιστική συναυλία από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας.

Το θέμα της φετινής συναυλίας ήταν η μουσική και τα τραγούδια της θρυλικής ραδιοφωνικής σειράς 'Εδώ Λιλιπούπολη' που, προστατευόμενη από τον τότε διευθυντή Μάνο Χατζιδάκι, ακουγόταν από τον αέρα του Γ' προγράμματος την περίοδο 1976 - 1980. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτά τα μουσικά κομμάτια που τόσο γνωστά έγιναν ως τραγούδια για παιδιά, σπανίως παίζονται σόλο από παιδιά, καθώς είναι ιδιαίτερα απαιτητικά στο αρμονικό και κυρίως το ρυθμικό τους μέρος.

Η συναυλία διοργανώθηκε για δέκατη χρονιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον τίτλο 'Το Πιάνο μακρινός φίλος, Οικείος ξένος'. Οι συναυλίες της διοργάνωσης αυτής, χτισμένες κάθε χρονιά γύρω από ένα θέμα, άλλες φορές είναι αφιερωμένες στα παιδιά, και άλλες στους ενήλικες μουσικόφιλους και οργανώνονται από την καθηγήτρια πιάνου Πόπη Φιρτινίδου στη μνήμη της δασκάλας της Πόπης Χατζηδήμου, ενώ το μικρό εισιτήριο της εκδήλωσης είναι πάντα υπέρ του συλλόγου καρκινοπαθών Βεροίας Ημαθίας 'Ο Άγιος Παρθένιος'.