Αρχίζουν τον Οκτώβριο τα μαθήματα της Μουσικής Προπαιδείας στο Ωδείο Φίλιππος με την Εύα Ιεροπούλου

ieropoulou propaid

Εδώ και είκοσι χρόνια η καταξιωμένη στο Πανελλήνιο μουσικοπαιδαγωγός, φιλόλογος και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά, προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Ωδείο Φίλιππος στο τμήμα μουσικοπαιδαγωγικών με μεγάλη επιτυχία. Η μουσική εκπαίδευση στην προσχολική ηλικία δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να εξοικειωθούν ομαλά με τη μουσική, το ρυθμό, την κίνηση και να αγαπήσουν την καλή μουσική. Η φοίτηση είναι διετής και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να διαλέξουν το μουσικό όργανο που τους ταιριάζει, αποκτώντας τις απαραίτητες στοιχειώδεις γνώσεις για την περαιτέρω ενασχόλησή τους με τη μουσική. Τα δίδακτρα είναι ιδιαίτερα προσιτά ώστε να διευκολύνονται οι γονείς. Επίσης λειτουργεί το τμήμα Baby music για παιδιά από 3-4 ετών παρουσία ενός τουλάχιστον γονέα.

Η Εύα Ιεροπούλου σπούδασε γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, μουσικοπαιδαγωγικά και βιολοντσέλο.

Με τον συνθέτη Κώστα Μπραβάκη, έχουν ιδρύσει το «Ωδείο Φίλιππος» στη Βέροια, στο οποίο διδάσκει βιολοντσέλο, και μουσική – θεατρική αγωγή σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Παράλληλα ασχολείται με την παραγωγή μουσικών και θεατρικών παραστάσεων με πρωταγωνιστές και συντελεστές μικρούς μαθητές, καθώς επίσης και με τη σύνθεση και παραγωγή εναλλακτικών συνθεμάτων για παιδιά.

Το Νοέμβριο του 2008 το θεατρικό της έργο για παιδιά «η χώρα των ονείρων» διακρίθηκε με τον πρώτο Έπαινο στο διαγωνισμό συγγραφής παιδικού θεατρικού έργου που διοργάνωσε η Ένωση Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Έχει επίσης εκδώσει πέντε βιβλία για παιδιά ενώ έχει μεταφραστεί και εκδοθεί απευθείας στα γερμανικά η παιδική ιστορία "το Φουσκοχώρι" το οποίο θα κυκλοφορήσει και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το βιβλίο της "ο άλλος μου εαυτός" ήταν υποψήφιο για τα βραβεία του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ 2010, ενώ το "παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα" ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο 2013.

Διδάσκει επίσης και στο Δημοτικό Ωδείο Νάουσας, στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσ/νίκης και στη Μουσική Σχολή Σείριος.

Περισσότερες πληροφορίες: www.evaieropoulou.gr .