Βέροια: Ξεχωριστή μουσική παράσταση αφιέρωμα στο έργο του Μουζάκη με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού από το ΚΕΜΑΕΔ

Kemper parastasi

Μουσική παράσταση αφιέρωμα στον Γιώργο Μουζάκη θα διοργανώσει στον Χώρο Τεχνών Βέροιας, στις 2 Δεκεμβρίου στις 7μμ ο Φιλανθρωπικός Μη κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων με την φιλανθρωπική παρουσία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Σύλλογος ετοιμάζει μια μουσική παράσταση αφιέρωμα στο Γιώργο Μουζάκη και τις αξέχαστες μουσικές του για το θέατρο και την επιθεώρηση. Στην παράσταση θα συμμετέχει η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με ειδική άδεια του Αρχηγού, Αντιναυάρχου κ. Ευάγγελου Αποστολάκη.

Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης θα έχει η μουσικός Ελένη Αναγνώστου. Στην παράσταση αυτή θα τιμηθεί ο Αρχηγός του Π.Ν. για την εξαίρετη πρωτοβουλία του να διαθέτει την Μπάντα σε μεγάλες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα. Επίσης θα τιμηθεί μέλος της οικογένειας του αείμνηστου Γιώργου Μουζάκη για την μεγάλη μουσική παρακαταθήκη του.

Η Μελίνα Δαμιανίδου εξήγησε πώς επιλέχθηκε το θέμα της μουσικής παράστασης (είδε στην τηλεόραση αφιέρωμα στην μουσική του Μουζάκη, από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

«Μιλάμε για 38 μουσικούς επί σκηνής και η μπάντα παίζει χωρίς εισιτήριο» είπε η κ. Δαμιανίδου.

Στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσουν η Αντιπεριφέρεια, η ΚΕΠΑ, η ΚΑΠΑ, ο Γεράσιμος Καλλιγάς από το Λέξις, ο Ιατρικός και Δικηγορικός Σύλλογος, ο στρατός, η μουσικός Ελένη Αναγνώστου, η καθηγήτρια χορού Μελίνα Παπαδοπούλου, η Ελιά και πολλοί ακόμη.

«Είμαστε υπέρ τέτοιων δράσεων από οργανωμένους συλλόγους» τόνισε η εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Νάνσυ Νεστοροπούλου.

«Είναι δεδομένη η βοήθεια του δήμου στις εκδηλώσεις του ΚΕΜΑΕΔ. Ήταν πάντα δίπλα στο κέντρο διαχρονικά» είπε ο πρόεδρος της ΚΑΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης. «Αυτή η εκδήλωση θα είναι εξίσου επιτυχημένη με τις προηγούμενες. Πάντα οι εκδηλώσεις του ΚΕΜΑΕΔ είναι ξεχωριστές» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς.

Η μουσικός Ελένη Αναγνώστου υπογράμμισε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που και φέτος κάνουμε μια διαφορετική προσέγγιση την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ. Είναι μια από τις λίγες ευκαιρίες που έχει ο τόπος μας να παρακολουθήσει την εξαιρετική μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Συγκινήθηκαν τα μέλη της μπάντας όταν έμαθαν που θα παίξουν. Ζήτησαν και ξενάγηση στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ημαθίας. Στο μουσικό μέρος, δεν θα παρέμβουμε πολύ για να μην αλλοιώσουμε το πρόγραμμα της μπάντας».

Η Μελίνα Παπαδοπούλου ανέλαβε το χορευτικό μέρος της παράστασης. «Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός από τα παιδιά. Στο πρόγραμμα έχουμε κάποια αυτοσχεδιαστικά κομμάτια. Αυτή την φορά τα παιδιά θα βγουν στην σκηνή και μόνα τους».

Επίσης στο φουαγιέ της Χώρου θα υπάρχει μια έκθεση αγιογραφίας του ζωγράφου Δημήτρη Μαυροκεφαλίδη.

Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Στις 4, 5, 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του δημαρχείου Βέροιας το Χριστουγεννιάτικο παζάρι με είδη που ετοίμασαν τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ. "Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο προσεγμένα πράγματα. Η χαρά των παιδιών είναι μεγάλη σε αυτή την διαδικασία. Προσπαθούμε όλα τα πράγματά μας να είναι περιποιημένα. Να κρατάμε ένα επίπεδο. Δεν υπάρχουν φέτος έσοδα από την παράσταση και θέλουμε την υποστήριξη της κοινωνίας της Βέροιας" είπε η συνεργάτης της Μέριμνας η κ. Απλακίδου.