Ο Σύλλογος "Ευστάθιος Χωραφάς" Πατρίδας παρουσίασε το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Ευστάθιος Χωραφάς" παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι το πρόγραμμα των εξαήμερων εκδηλώσεων. Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος Αντώνης Καγκελίδης. Στην τοποθέτηση του τόνισε ότι οι εκδηλώσεις γίνονται με αφορμή το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής κι έχουν και θρησκευτικό χαρακτήρα. Την πρώτη ημέρα μάλιστα, στις 21 Ιουλίου, το απόγευμα θα έρθουν τα λείψανα των Αγίων Ραφήλ, Νικολάου και Ειρήνης και θα παραμείνουν έως τις 27/7. Ο κ. Καγκελίδης είπε ότι στόχος ήταν να έρθει και μια εικόνα της Παναγίας από την Κεφαλλονιά αλλά δεν κατέστη δυνατόν στην παρούσα φάση.

Ο κ. Καγκελίδης αναφέρθηκε και στην βοήθεια που έχει στις εκδηλώσεις τόσο από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου όσο και από τους εθελοντές. Επίσης ευχαρίστησε τους κατοίκους του χωριού για την κατανόηση που δείχνουν στην...ηχορύπανση και τους συλλόγους της Ημαθίας για την συνεργασία.

"Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε ποιοτικές εκδηλώσεις για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που έρχεται" τόνισε ο κ. Καγκελίδης και πρόσθεσε ότι από τα έσοδα που συγκεντρώνονται καλύπτονται τα έξοδα του συλλόγου και στηρίζονται οικονομικά οι ομάδες του χωριού.

Αναφορικά με το πρόγραμμα, ο κ Καγκελίδης τόνισε ότι στόχος ήταν γίνουν κάποιες αλλαγές. Στην πρεμιέρα, στην συναυλία της Γλυκερίας, θα υπάρχουν μπροστά καρέκλες για να παρακολουθήσει ο κόσμος και πίσω θα υπάρχουν τα τραπέζια για το γλέντι. Η Γλυκερία, είπε ο κ. Καγκελίδης, επιλέχθηκε γιατί μπορεί να παρουσιάσει πλούσιο πρόγραμμα και να καλύψει πολλά γούστα.

Στην συναυλία του Ζωιδακη, θα υπάρχει πάνω στην πίστα και Πόντιος καλλιτέχνης και θα γίνει ένα πάντρεμα κριτικής και ποντιακής μουσικής.

Τις υπόλοιπες ημέρες στο πρόγραμμα συμμετέχει ο Μακούλης Τσαχουρίδης ο οποίος έχει την δυνατότητα να ερμηνεύει και λαϊκά κομμάτια και να εμπλουτίζει το ποντιακό πρόγραμμα με λαϊκή μουσική για να καλυφθούν όλα τα γούστα.

Στις 4 ημέρες των εκδηλώσεων θα συμμετάσχουν χορευτικά τμήματα του συλλόγου, της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και του Συλλόγου Κρητικών. Πριν το κυρίως πρόγραμμα κάθε ημέρας, θα βγαίνουν τοπικοί καλλιτέχνες.

Στις τιμές εισόδου, την πρώτη ημέρα στην συναυλία της Γλυκερίας το εισιτήριο θα κοστίσει 8 ευρώ χωρίς κρεατικά. Τις υπόλοιπες ημέρες, η τιμή θα είναι 5 ευρώ με δύο κρεατικά.

Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινάνε στις 21 Ιουλίου και θα έχουν διάρκεια 6 ημερών. Ολοκληρώνονται ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου.

Το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι το παρακάτω:

Πεμπτη 21 Ιουλίου / Μικρασιάτικη και Λαϊκή βραδιά
Γλυκερία
θα την συνοδεύει η 13μελή ορχήστρα της

Παρασκευή 22 Ιουλίου / Ποντιακή βραδιά
Ματθαίος Τσαχουρίδης (Λύρα, Τραγούδι)
Κώστας Θεοδοσιάδης (Λύρα, Τραγούδι)

Σάββατο 23 Ιουλίου / Ποντιακή βραδιά
Γιώργος Σιδηρόπουλος (Τραγούδι)
Στέλιος Χαλκίδης (Λύρα, Τραγούδι)
Ανέστης Μωΰσης (Λύρα, Τραγούδι)

Κυριακή 24 Ιουλίου / Ποντιακή βραδιά
Πέλλα & Στάθης Νικολαϊδη (Τραγούδι)
Ματθαίος Τσαχουρίδης (Λύρα, Τραγούδι)
Μπαμπης Κεμανετζίδης (Κλαρίνο)

Δευτέρα 25 Ιουλίου / Ποντιακή βραδιά
Αλέξης Παρχαρίδης (Τραγούδι)
Γιώργος Σοφιανίδης (Λύρα, Τραγούδι)
Γιάννης Κουρτίδης (Λύρα, Τραγούδι)

Τρίτη 26 Ιουλίου / Κρητικο-Ποντιακή Βραδιά
Ζωιδάκης Νίκος (Λύρα, Τραγούδι)
Ματθαίος Ταχουρίδης (Λύρα, Τραγούδι)
Χορηγός: Αφοί Μεϊμαρίδη

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα συμμετέχουν και νέοι ανερχόμενοι καλλιτέχνες προερχόμενοι από τα σπλάχνα του Πολιτιστικού Συλλόγου.