Ξεσήκωσαν το κοινό Παπακωνσταντίνου, Αντωνοπούλου & Ιωάννου (φωτογραφίες, βίντεο)

Μια εκπληκτική μουσικοθεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατές από διάφορες περιοχές του νομού, την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στον κατάμεστο Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Η παράσταση «Εννέα και Πέντε» με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνοπούλου και Οδυσσέα Ιωάννου σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, ταξίδεψε μουσικά για περίπου τρεις ώρες του θεατές, με παλιά αγαπημένα τραγούδια αλλά και νεότερα. Οι ερμηνευτές τραγούδησαν δικά τους τραγούδια, αλλά και γνωστών καλλιτεχνών, όπως Θεοδωράκη, Χατζηδάκι κ.α., ενώ παράλληλα παρακολούθησαν βίντεο σημαντικών γεγονότων των τελευταίων σαράντα χρόνων.

Η παράσταση μας μετέφερε σε μια στάση των τρένων, όπου οι επιβάτες περιμένουν την αμαξοστοιχία των 9 και 5. Μία μπάντα μουσικών αποφασίζει να κάνει πρόβα και ένας παραγωγός ραδιοφώνου μας αφηγείται το γράμμα που γράφει στον πατέρα του, για να του πει πράγματα που δεν του έχει πει. Όχι μόνο προσωπικά, αλλά και για το πώς έζησαν αρκετοί από την γενιά του κάποια από τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται η παράσταση. 

Μέσα σε αυτήν την αναμονή συναντιούνται μελωδίες, σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα, συλλογικές μνήμες, προσδοκίες… αλλά και αστείρευτο χιούμορ.

Επί σκηνής 
Τραγούδι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνοπούλου 
Αφήγηση: Οδυσσέας Ιωάννου 
Πιάνο: Ανδρέας Αποστόλου, Γιώργος Θεοδώροπουλος 
Drums – κρουστά: Στέφανος Δημητρίου 
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης 
Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη 
Κιθάρες –πνευστά: Γιάννης Αυγέρης

Συντελεστές 
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης 
Κείμενα: Οδυσσέας Ιωάννου 
Μουσική ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου 
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Μπίτος 
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης
Οργάνωση παραγωγής: STRAY MUSIC

{jlex}flickr:72157678733373731{/jlex}